Kellemetlen szag a hűtőben? Így tüntetheted el

Legyen szó albérletről vagy kollégiumról a kellemetlen szagok mindenhol előfordulnak. Lehet, hogy az előző lakó után maradt, vagy te tároltál valamit rosszul, sőt az is lehet, hogy csak a különböző illatok keveréke lesz kellemetlen. Akármi is okozza, segítünk eltüntetni.

Szódabikarbóna

A legelső a legegyszerűbb megoldás, hiszen a szódabikarbóna tényleg háztartási csodaszer. Végy egy zacskóval, nyisd ki, tedd be a hűtő egyik polcára és már teszi is a dolgát, elveszi a szagokat.

Ecet

Az ecetről elsőre lehet, hogy nem a szagtalanítás jut eszünkbe, hiszen köztudottan orrfacsaró a szaga, ám kis vízzel hígítva, sőt akár hígítatlanul is kiváló általános háztartási tisztítószer lesz belőle. Tedd kis tálkában a hűtőbe, és várd ki a végét.

Kávé

Nemcsak a rossz lehelet tűnik el, ha elrágsz egy kávészemet, máshol is lehet kávéval szagtalanítani. A drogériákban is lehet kávészemet szagolgatni, hogy az orrodat kitisztítsd parfümtesztelés közben. Ha a hűtődben alkalmaznád, elég, ha zaccot teszel a polcra.

Akármi is okozza a rossz szagot a hűtőben, segítünk eltüntetni.
Akármi is okozza a rossz szagot a hűtőben, segítünk eltüntetni.Forrás / 123RF

Citrom

Ha egy félbevágott citromot teszel a hűtődbe, hatékony lehet a szagok ellen, főleg akkor, ha egy kis sót is teszel mellé. Azért ne feledkezz meg róla, mert könnyen saját életre kelhet és egy lehet a hűtődben jelentkező problémák közül.

A legjobb ellenszer természetesen az összes szag ellen az, ha először is mindent kipakolsz belőle és kitakarítod (akár ecetes vízzel kimosod). Dobd ki azt, ami már túl régen ott van, rakj rendet és tegyél az egyik polcra egyet vagy többet a fenti szagtalanítók közül.

Ha szeretnél még több tippet, amit a konyhában hasznosíthatsz, nézz körül a Lakáskultúra.hu-n!