4 jel, hogy túl kevés folyadékot fogyasztasz

Az emberi szervezet megfelelő működésének egyik alapfeltétele az elegendő víz bevitele, enélkül különböző problémákkal szembesülhetsz. Összegyűjtöttünk pár figyelmeztető jelet és megoldást, amik segíthetnek a probléma elkerülésében.

Konstans fáradtság

Több oka is lehet annak, ha valaki állandóan fáradt, például a vérszegénység vagy pajzsmirigy problémák. Ennek ellenére azonban nem szabad megijedni, hisz több esetben a fáradtság elkerülhető a megfelelő folyadékbevitellel.

Száraz, ráncos bőr

Az egyik legfontosabb kelléke a szép, fiatalos bőrnek a víz. Ha nem juttatsz a szervezetedbe elegendő vizet, előfordulhat, hogy az a bőr szöveteiből nyeri ki a nedvességet, aminek köszönhetően a bőröd sokkal öregebbnek, szárazabbnak fog tűnni. Tehát érdemes a külső hidratálás mellett a folyadékbevitelre is kellő figyelmet fordítanod.

Székrekedés

A vastagbél megfelelő működéséhez szükséges az elegendő folyadékbevitel, ezért ha emésztési gondokkal küzdesz, érdemes több vizet és gyógyteát fogyasztanod.

Vizelet színe

A legegyszerűbb módja annak, hogy ellenőrizd, eleget ittál, vagy sem. Az egészséges vizelet halvány sárgás színű, majdnem átlátszó. Ha ettől sötétebb színt tapasztalsz, érdemes több folyadékot bevinned a szervezetedbe.

Több árulkodó jelről a Diéta és Fitnesz oldalán olvashatsz.

Összegyűjtöttünk pár tippet, amivel szabályozhatod vízfogyasztásod, hogy egészséges maradhass.

Mindig legyen nálad a kulacsod

Ha állandóan van nálad víz, nem fogsz megfeledkezni arról, hogy innod kell. Szerezz be egy szép kulacsot, amit mindenhova vihetsz magaddal!

Appok

Léteznek olyan applikációk, amik emlékeztetnek arra, ha innod kell. Ha tényleg mindig elfelejted és alig fél litert fogyasztasz egy nap, érdemes letölteni egy appot.

Ha éhes vagy, először igyál

Egyszerű összekeverni az éhség és a szomjúság érzését. Amikor állandóan éhes vagy, valószínűleg a szervezetednek folyadékra van szüksége, csak éhségként érzékeled. Érdemes ilyenkor meginni legalább két pohár vizet, majd utána ha még mindig éhes vagy, csak akkor utána elkezdeni enni.