Titkos trükkök: így vágnak vissza az eladók a modortalan vásárlóknak

Kereskedelemben és vendéglátásban dolgozni nem könnyű; sokszor meggyűlik az ember baja a kevésbé kedves vevőkkel vagy vendégekkel, ebből pedig sokszor igazán vicces sztorik kerekedhetnek. A TikTok tökéletes platform ezeknek a történeteknek a megosztására, hogy a hasonló munkával rendelkezők érezhessék, nincsenek egyedül, vagy ötletet gyűjthessenek (természetesen ártalmatlan) trükkökről, amit a bunkó emberek ellen be lehet vetni.

  1. Egy ruhabolti eladó elárulta, hogy az abszolút tiszteletlen vevőkkel szemben a kedvenc trükkje "véletlenül" elfelejteni kivenni a lopásgátlót a ruhákból, hogy az távozáskor becsipogjon, ezzel kellemetlen helyzetbe hozva a vevőket.
  2. Egy mexikói étteremben dolgozó hölgy megosztotta, hogy azoknak a vendégeknek, akik bunkón bánnak vele, extra csípős szószt csempész a salsájába, és erre "véletlenül" elfelejti figyelmeztetni őket.
  3. Egy gyorséttermi dolgozó módszere a lenéző vendégekkel szemben azok szívószálának eltörése, ami aztán iváskor igazán kellemetlen meglepetés lehet számukra.
  4. Egy másik gyorséttermi dolgozó „kedveskedése" bunkó vendégeknek elviteles rendeléseinek esetén a sültkrumpli fejjel lefelé helyezése a papírzacskóba, hogy lehetőség szerint mind egy szálig a zacskó alján kössenek ki, vagy hirtelen mozdulat esetén a vendég ölében.
  5. Egy éttermi dolgozó, aki a hívásokat kezeli, elárulta, hogy ha nem kedves vagy legalábbis tiszteletteljes tónusban próbálnak asztalt foglalni az étteremben, akkor szimplán megkéri a telefonálót, hogy „tartsa egy pillanatra", de a pillanat a végtelenségig húzódik.
  6. Egy Starbucks-dolgozó módszere a „kedves" vendégekkel a nevük teljesen helytelenül való ráírása a pohárra, kísérve ezt a név abszolút rossz kiejtésével, amikor a rendelés elkészül.
  7. Egy turmixbárban dolgozó alkalmazott elmesélte, hogy előszeretettel hagyja minden lekezelő vevő turmixát annyira darabosra, hogy az szívószállal ihatatlan lesz, majd – természetesen – szívószállal szolgálja fel azt.
Ezek a (többé-kevésbé) titkos trükkök jól mutatják, mennyire fontos kedvesnek lenni mindenkivel
Ezek a (többé-kevésbé) titkos trükkök jól mutatják, mennyire fontos kedvesnek lenni mindenkivelFotó / 123RF

Ezek a (többé-kevésbé) titkos trükkök jól mutatják, mennyire fontos kedvesnek lenni mindenkivel, és természetesen nemcsak azért, hogy ne kapj csípős szószt a salsádba, hanem mert mindenkinek jár a kellemes munkakörnyezet. Légy kedves a nehéz napjaidon is!