Pasitípusok Tinderről, akik miatt a szingliség nem is tűnik olyan szörnyűnek

Lehet, hogy komoly szándékokkal töltötted le a Tindert, vagy éppen egy unalmas előadást akarsz feldobni, esetleg pont egy barátod nevében regisztráltál (ami amúgy nem szép dolog, ejnye!), de bármennyire is sokszínűek az okok, az egészen biztos, hogy te magad is jópár csodabogárral találkoztál már ezen a platformon. Most összegyűjtöttünk néhány jellemző pasitípust az online társkeresés poklának legmélyebb bugyraiból. (Vigyázat: a cikk nyomokban iróniát tartalmaz!)

Mr. Stockphoto

Ugyan a lányokat gyakran éri az a vád, hogy photoshopolt/filterezett képekkel próbálnak hódítani, azért az ellenkező nemet sem kell félteni, bár ők inkább az internetről letöltött indokolatlan fotókat részesítik előnyben a profil regisztrálásakor. Eddig még nem sikerült rálelnünk a módszer sikerének kulcsára, de valószínűleg nem is mi vagyunk a célközönség.

Ezt a típust egyébként szeretettel javasoljuk önjelölt vagy valódi pszichológusoknak, ugyanis talán ők következtetni tudnak a kedves úriember különféle kvalitásaira az alapján, hogy egy egzotikus naplemente, egy édes kiskutya vagy egy pixeles (és lehetőleg vízjellel ellátott) banán fotójával próbál párt találni.

Ugyan a lányokat gyakran éri az a vád, hogy photoshopolt/filterezett képekkel próbálnak hódítani, azért az ellenkező nemet sem kell félteni
Ugyan a lányokat gyakran éri az a vád, hogy photoshopolt/filterezett képekkel próbálnak hódítani, azért az ellenkező nemet sem kell félteni

Gyűlölök és Szeretnék úr

Ez a jóember nem biztos, hogy ismeri Catullus híres epigrammáját, de az kétségtelen, hogy valaki összetörte a szívét. A képein semmiképp sem mosolyog, jellemzően szürkés tónusú fotókat tölt fel, esetleg megfigyelhetünk félmeztelen, de legalábbis gyúrós/feszítős/motoros/autós fényképeket, amelyek az ő hihetetlen erejét hivatottak demonstrálni. Lénye ellentmondásokkal terhelt.

A biójából egyszerre érződik a női nemmel (vagy annak egyetlen specifikus képviselőjével) szemben táplált gyűlölet, és a szavakkal ki nem fejezhető vágy a szerelem iránt.

Kommunikációs stílusára ugyanez az ambivalencia jellemző. Hogy mit akar tőled? Hát, ezt még ő sem döntötte el, az egyéjszakástól a házasságig mindenre nyitott, amikor éppen nem azzal van elfoglalva, hogy utálja a nőket. Leginkább azt a lányt szeretné vissza, aki előidézte nála ezt az állapotot. Nem ajánljuk senkinek, de sikeres felépülést kívánunk neki!

Monsieur A Krisztusi Kor Az Új 25

Általában jól néz ki, passzol a kora, és a bemutatkozása is felkelti az érdeklődésed. Kicsit meglepődsz, hogy mennyivel érettebb a gondolkodása a szokásosnál, és valahol aranyosnak tartod, hogy hagyja az anyukájának, hogy minden hétvégén átmenjen hozzá főzni.

Az egy kicsit jobban zavar, hogy éppen nincsen munkája, de betudod az életkezdési válságnak, téged is elkap néha a bizonytalanság, hogy biztosan jó irányba haladsz-e a tanulmányaid/karriered terén.

Már kezdenéd magad meggyőzni arról, hogy nem is lenne elvetemült ötlet megpróbálni vele, mikor teljesen véletlenül kiderül, hogy minimum öt évvel idősebb, mint ami a profilján szerepelt. (Nálad meg kábé tízzel.) Szerinte ez tök oké, mert enélkül nem lenne esélye a te korosztályodnál. Anyukának innen üzenjük, hogy tanítsa meg a kisfiának: hazudni csúnya dolog.

Már kezdenéd magad meggyőzni arról, hogy nem is lenne elvetemült ötlet megpróbálni vele, mikor teljesen véletlenül kiderül, hogy minimum öt évvel idősebb, mint ami a profilján szerepelt
Már kezdenéd magad meggyőzni arról, hogy nem is lenne elvetemült ötlet megpróbálni vele, mikor teljesen véletlenül kiderül, hogy minimum öt évvel idősebb, mint ami a profilján szerepelt

Herr HR

Őt főleg munkanélküli egyedülállóknak ajánljuk, akik úgy érzik, hogy gyakorolniuk kell az állásinterjúikra. A profilja alapján általában teljesen normálisnak (sőt rokonszenvesnek!) tűnik, valódi teret a beszélgetés/találkozás során nyer furcsa személyisége. Kommunikációs stílusa egy agresszív HR-esének, egy vallató tisztnek és a kíváncsi anyukádénak a keveréke: itt csak ő kérdez, te pedig válaszolsz, még akkor is, ha nem látod az összefüggéseket a feltett kérdések között.

Azon tűnődsz, vajon van-e egy listája, amin majd kipipálgatja a megfelelő válaszaidat. Ha megpróbálod visszadobni a labdát, ellentmondást nem tűrő módon visszautasítja a kérdést, és tovább folytatja a beszélgetést (kihallgatást?). A randi végén "köszönjük, majd értesítjük!" felkiáltással búcsúzik.

Material Boy

Talán a legkevesebb magyarázatra szoruló típus. Profiljának esszenciája a különböző materiális javainak közszemlére tétele egy szigorú, szívdöglesztő(nek szánt), férfias arckifejezés (közismert nevén baltaarc) kíséretében.

Profiljának esszenciája a különböző materiális javainak közszemlére tétele
Profiljának esszenciája a különböző materiális javainak közszemlére tétele

Ő az a srác, akinek megcsodálhatod a feltűrt gallérú Ralph Lauren ing kivágásából cédán kikandikáló aranyozott mellszőrszálait, miközben ő valahová a távolba réved egy trópusi háttér előtt, csuklóján a vakítóan csillogó Rolexét igazgatva, erőlködés nélkül, szinte véletlenszerűen.

Vajon mire gondol? Rád? Arra, hogy mégiscsak valami hűvösebb éghajlatra kellett volna menni nyaralni? Vagy hogy mennyire hülye ötlet volt alkarjára fémszíjas órát csatolni, ami folyamatosan becsípi a férfias, erős, szívdöglesztő szőrszálakat? Sosem tudjuk meg...