Hét országot, három kontinenst és 15 ezer kilométert járt be egy pár biciklin

Lenyűgöző képeiket könyvben adta ki a holland-spanyol pár, miután a fél világot bejárták két keréken.

A legtöbb emberrel ellentétben, akik testedzésként kerékpároznak, vagy azért, hogy a boltba, esetleg munkába menjenek, Tristan Bogaard és Belén Castelló átkerekezett Kalifornián, Oregonon, Olaszországon, Spanyolországon és Norvégián is, életmódjukká téve a tekerést. Hároméves útjuk alatt 15 ezer kilométert gyűjtöttek be.

Még Közép Ázsiában is megfordultak, a világ legmagasabban fekvő útjain, gleccservölgyekben és a fjordok között tekertek. Azon, hogy lenyűgöző útjukat egy könyvben megörökíthessék, az is sokat segített, hogy mindketten fényképészek.

Pozitív és negatív tapasztalataikat is belefoglalták, ahogy azt is, hogy hol érdemes megszállni, enni, inni és mennyire biciklis-barátok az egyes országok. A könyv bevezetője azonban arra is kitér, hogy számukra ez nemcsak egy kaland volt, hanem az élményen keresztül az életük és szemléletük is megváltozott.

A norvégiai Tordheim közelében fekvő Atlantic Ocean Road, amin a könyvbeli leírás szerint öröm és emlékezetes átbiciklizni, nyáron elég nagy a forgalom és az idő viharos.
A norvégiai Tordheim közelében fekvő Atlantic Ocean Road, amin a könyvbeli leírás szerint öröm és emlékezetes átbiciklizni, nyáron elég nagy a forgalom és az idő viharos.Fotó / Tristan Bogaard & Belen Castello