Emlékszel még a ronda Jézusra? Nem fogod elhinni, mi történt az alkotójával!

„Isten útjai kifürkészhetetlenek" – tartja a mondás, ami igaz Cecilia Gimenez történetére is, aki lassan 10 éve, egy végzetes napon kezébe vette ecsetét és a helyi kápolna Jézust ábrázoló freskójának sorsát. Azt már te is tudod, hogy amit tett, abban nem volt köszönet, viszont azt nem, hogyan végződött a története.

Minden jótett elnyeri méltó jutalmát

A spanyol nyugdíjas nem tudta karba tett kézzel nézni, ahogy mállik a Megváltó freskója, és ezzel a múlt évtized egyik leglegendásabb képét adta a világnak. Természetesen akcióját hatalmas médiafigyelem, és közfelháborodás követte.

Nem nehéz belátni, hogy hősünk pocsék munkát végzett, de a jószándék vezérelte, ezért engedték el a dolgot a spanyol hatóságok. Viszont az internet nem felejt. De még mennyire, hogy nem!

A kápolna látogatóinak száma több tízezerre ugrott, akik mind a pocsék freskót akarták megcsodálni. A belépőjegyek és az eladott pólók, kulcstartók és egyéb szuvenírek után vaskos részesedést kapott Gimenez, amit jótékony célra használt fel.

Cecilia Gimenez

Üröm az örömben

Nem ilyen boldogok az eredeti mű alkotójának, Garcia Martineznek a leszármazottai, akik jogosan ragaszkodnak ahhoz, hogy a felmenőjük történelmi munkáját eredeti állapotába helyreállítsák. Az egyházközösségben is megoszlanak a vélemények: vannak, akik megtartanák; vannak, akik eltüntetnék a szerencsétlen művet.

Egy valami biztos: neked ne jusson eszedbe ilyesmi, mert egyszer volt Budán (pontosabban Borján) kutyavásár....