Többet elárul rólad az írásod, mint hinnéd - grafológia kezdőknek

A szakemberek szerint az írásképünkből nemcsak személyiségünkre, de az emberekkel való kapcsolatainkra is lehet következtetni. Elhoztunk néhány módszert, amely alapján bárki elemezheti írását.

A grafológia tudománya az írás elemzésével foglalkozik. Vizsgálják a dőlésszöget, a betűk formáját, méretét, és ezek segítségével pontos következtetéseket vonnak le az író személyiségéről.

A sorok iránya és az attitűd

Tökéletes visszajelzést ad az író élethez való hozzáállásáról. Az enyhén emelkedő sorok optimista emberről árulkodnak, míg ha erőteljes a felfelé íveltség, akkor az író valószínűleg már túlzottan elrugaszkodott a realizmustól. A lejtő sorok pesszimizmust, negatív önértékelést jelenthetnek.

Társas viselkedés és a szóköz

Ha a szavak túl közel helyezkednek el egymáshoz, az túlzott bizalmaskodásról, a külső visszajelzésektől való függésről árulkodik. Ugyanakkor, ha a szavak között nagy kihagyások vannak, az az intimitástól való félelmet jelzi.

Betűméretből gondolkodásmód

Aki kis betűvel ír, általában elveszik a részletekben, alkalmazkodó és szabálykedvelő, rendezett személyiség. A nagy betűvel írók ezzel szemben nagyvonalúak, gyakran elsiklanak a részletek felett, pontatlanok és sokszor késnek.

Szögletesség és fogékonyság

Az ívek és szögletek a fogékonyságot és a társas kapcsolatok iránti vágyat mutatják. Az ívelt betűk lágyságot, kedvességet és barátságosságot jelképeznek. A szögletes betűkkel író emberek szeretnek inkább egyedül lenni, elmélkedni.

A kézírás elemzése során a "nagyból" haladunk a "kicsi" felé, tehát nem csak az írásképet kell megvizsgálnunk, hanem külön a betűket is. Ha érdekel a grafológia, további érdekességeket olvashatsz az Astronet oldalán a kézíráselemzésről.