Nincs programod és unod a karantént? Segítünk!

Közel egy éve érezteti hatását a koronavírus-járvány, ennyi ideje töltjük az időnk nagy részét jóformán csak otthon. Nem szabad elkeseredni, talán már látszik az alagút vége. Addig is, mutatunk néhány online színházi előadás lehetőséget, hogy kicsit változatosabban töltsd az estéket!

Nem feltétlenül muszáj belesüppednünk a mindennapokba: bár nehezen, de a koncertek és egyéb közösségi programok java-része átkerült az online platformra. Nyilván nem lesz pont ugyanaz, mintha személyesen mennél ezekre az eseményekre, de annál biztosan jobb, mint hogy megegyen az unalom. Rengeteg színházi előadás például most sokkal olcsóbb, mint szokott és a vásárlás után általában egy napig vissza is nézhető.

De mi az a stream?

A stream online elérhető, élő, interaktív műsorsugárzás. Több színház is közvetít már streamelt előadást, kicsit úgy kell ezt elképzelni, mint például a Facebook Live funkciója. Sok esetben attól is válik interaktívvá, hogy a különböző kamerabeállítások, illetve az éppen játszó színészre rögzített kamerák segítségével dönthetjük el, hogy melyik kompozíciót szeretnénk nézni éppen, amivel egészen egyedi nézői élményt kapunk a kezünkbe. Lehet interaktív abban a formában is, hogy élő közönség találkozót szerveznek online. Az élő adások mellett elérhetőek még a nem streamelt, de több kameraállásból felvett, online előadások is, színház és előadás függő, mit, hogyan mutatnak be.

Mi csak bíztatni tudunk, hogy próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Csapjatok egy elegáns estét otthon: vehetsz fel inget, normális nadrágot, szoknyát, vagy amit egyébként is magadra öltenél egy ilyen alkalommal. Most meg a hajad, és nyissatok ki egy üveg pezsgőt! Meg fogsz lepődni, hogy mennyire jó érzés lesz kicsit tenni magadért. Hidd el, különleges élményben lesz részetek; ha együtt éltek a partnereddel, akkor azért, ha sokan összekapcsolódtok online térben és mindenki külön helyszínen, de együtt, egy időben néz meg az előadást, akkor meg azért.

Bethlen Téri Színház előadása
Bethlen Téri Színház előadásaFotó / Bethlen Téri Színház

Jó szórakozást, mutatunk néhány alternatívát, honnan tudtok jegyet venni!

  • E-színház

Több lehetőség is van: élő, felvételről sugárzott, vagy bármikor megtekinthető verziókat kínálnak előadásokból és koncertekből egyaránt.

További információkat itt találsz.

  • Katona József Színház előadásai

További tudnivalókat és jegyvásárlási információkat itt tudsz megnézni.

  • Miskolci Nemzeti Színház előadásai

Információkat az előadásokról és a jegyvásárlást ezen az oldalon érhettek el.

  • Víg Színház

Jegyvásárlás és további információk itt érhetők el.

  • Madách Színház

Műsor és online jegyvásárlás innen érhető el.

  • Örkény színház

Az Örkény színház saját stream stúdiót épített ki, amivel megkezdte a saját előadásai rendszeres online élő közvetítését. Online előadásaikról további részletek és jegyrendelés innen érhető el.

  • Centrál Színház

Online színházzal kapcsolatos kérdések és előadásaik innen érhetők el.

  • Vegyesen, mindenhonnan

A jegy.hu oldal rengeteg előadást, koncerteseményt szedett össze, amelyek az ő oldalukról elérhetőek, megrendelhetőek. További információkat itt találtok.

Magyar Krisztina