Csodák léteznek: 2 évvel később, 100 kilométerrel arrébb találta meg eltűnt macskáját

Akinek van macskája, tudja, hogy nehéz őket kordában tartani. Imádják a szabadságot, és mindig tudnak meglepetéseket okozni. Az angliai Brogborough-ban élő Jordan Harvey-nak is nagy meglepetésben volt része, amikor rég elveszett kedvencét meglelte.

Ruby 2018-ban tűnt el otthonukból. Teltek-múltak a napok, hetek, hónapok, évek, és Jordan lassan belenyugodott a veszteségbe, azt hitte, sosem látja már többé szőrös kis barátját. Aztán kiderült, hogy tévedett. Egy nap Jordan telefonja megcsörrent, és gyorsan kiderült, hogy egy biztonsági őr megtalálta a cicát.

Leighton Myers, az őr, azt gondolta, hogy Ruby egy kóbor, gazdátlan macska, ezért is fogadta be, hogy ne kelljen a hidegben éjszakáznia. Három hét után azonban felhívta a Cats Protection macskavédő szervezetet, akik beolvasták Ruby chipjét, és kiderítették, hogy valójában nagyon is van gazdája.

Ruby 2018-ban tűnt el otthonukból
Ruby 2018-ban tűnt el otthonukbólFotó / Tag24

A Jordannel való kapcsolatfelvétel azonban nem is volt olyan egyszerű, mivel a chipen szereplő telefonszáma és email címe időközben megváltozott, és amikor levelet kapott, azt hitte, hogy az egész átverés. Szerencsére mégis elment a megadott címre elkószált kedvencéért.

Ruby feltehetően a Jordan lakásához közel levő benzinkúton mászhatott be egy kamionba, így kötött ki 100 kilométerrel odébb. Nem lehet tudni, hol is volt pontosan ez idő alatt, de az érdekes, hogy teljesen jó állapotban volt, amikor megkerült.

Ruby feltehetően a Jordan lakásához közel levő benzinkúton mászhatott be egy kamionba
Ruby feltehetően a Jordan lakásához közel levő benzinkúton mászhatott be egy kamionbaFotó / Tag24

„Szavakkal el sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok most. Nagyon kevés esélyt láttam arra, hogy megtaláljam közel három év elteltével, de most itthon van épségben" - mondta Jordan a nagy találkozás után.

Jordan azért döntött úgy, hogy megosztja történetét, hogy felhívja a figyelmet az állatok chipelésének fontosságára.