Elmondjuk, mi történik a testeddel, ha 30 napig csak vizet iszol

Akár kifogásokat keresünk, akár nem, sajnos biztos, hogy legtöbbünk nem fogyaszt elég folyadékot: különösen nem elég vizet. Most megtudhatod, milyen pozitív hatásai vannak az egészségedre, ha csak vizet iszol 30 napig.

A puszta tény, hogy testünknek hatvan százaléka víz, elárulja, hogy mennyire fontos szerepe van a folyadéknak az életünkben. Az, hogy mennyit fogyasztunk belőle csaknem minden téren meghatározza az egészségünket és a szervezetünk működését.

Ha harminc napig csak vizet iszol, javul a szellemi tevékenységed éskreatívabbis leszel. Nem csoda, hiszen az agy nagyrésze víz. Ha 8-10 pohárral megiszol egy nap, sokat javíthatsz a teljesítményeden.

Ha harminc napig csak vizet iszol, javul a szellemi tevékenységed és kreatívabb is leszel
Ha harminc napig csak vizet iszol, javul a szellemi tevékenységed és kreatívabb is leszelFotó / 123RF

A megfelelően hidratált szervezet könnyen száll szembe a kórokozókkal, így az immunrendszered ellenállása is javul, ha eleget iszol. A hatékonyabb méregtelenítéshez is hozzájárul a vízfogyasztás, mivel segíti a vese és a máj működését.

A víz egy része a véred hígítására szolgál, így, ha eleget fogyasztasz belőle, azzal megkönnyíted a szíved dolgát is: javul a keringésed. Elég csupán napi öt pohár víz ahhoz, hogy a szívbetegségek kockázata 40 százalékkal csökkenjen. Egész jó befektetésnek tűnik.

Talán még mindenkinél tartanak az újévi fogadalmak, így hasznos lehet, ha tudod, hogy ha harminc napig csak vizet iszol, az segíthet a fogyásban is, mivel hajlamosak vagyunk az éhség és a szomjúság érzését összekeverni, ami könnyen felesleges nassoláshoz vezethet.

Ha érdekel a téma, itt olvashatsz bővebben róla!