Ugye fogyasztod őket? Négy étel az egészséges bőrért

A tökéletes bőr nagy áldás, de legyünk őszinték, ez csak az emberek kis százalékának kiváltsága, különösen fiatalon. A külső ápolás azonban nem elég, ha szép bőrre vágysz, ugyanis az étrended (na meg a folyadékbevitel!) nagyban segítheti vagy hátráltathatja az áhított állapot elérést. A következőkben néhány olyan ételről olvashatsz, ami tutira jót tesz majd a bőrödnek!

AvokádóA 21. század trendi étele egészséges zsírokban gazdag, aminek elegendő bevitele igazán fontos a bőr hidratáltságának és rugalmasságának megőrzéséért. Emellett az avokádó E- és C-vitamin forrás is, amik szintén fontosak a bőrnek, egyéb egészségügyi előnyeikről nem is beszélve.

Az avokádó E- és C-vitamin forrás is
Az avokádó E- és C-vitamin forrás isFotó / 123RF

ÉdesburgonyaA „hagyományos" burgonya vetélytársa gazdag béta-karotinban (ez szintén megtalálható egyéb szuperegészséges ételekben, mint a narancs és a répa), aminek a fogyasztása segít megóvni bőröd a Nap káros hatásától.

Mindenki, aki kicsit is jártas a bőrápolásban, tudja, hogy a káros sugárzás a bőr egyik legnagyobb ellensége, szóval ez jó ok az édesburgonya beiktatására az étrendedbe!

BrokkoliMegosztó zöldség, de a jó hír az, hogy ezer különböző módon becsempészhető az ételekbe, így még ha nem is rajongsz az ízéért, akkor sem kell kiiktatni teljesen. A zöldség nemcsak vitaminokban gazdag, hanem a bőrrák megelőzéséhez is hozzájárul.

ÉtcsokiVégre valami csábító, nem? Az étcsoki (vagyis a benne lévő kakaó) antioxidánsokban gazdag, ami segít, hogy a bőr kellőképp hidratált és ráncmentes maradjon. Ha mindenképp az egészségügyi előnyökért szeretnél csokit enni, akkor legalább 70 százalékos étcsokit válassz!

Ha egészségügyi előnyökért szeretnél csokit enni, akkor legalább 70 százalékos étcsokit válassz
Ha egészségügyi előnyökért szeretnél csokit enni, akkor legalább 70 százalékos étcsokit válasszFotó / 123RF