Egy állat, ami úgy néz ki, mint te az online óráidon!

Hétfő reggel nyolc, félig csukott szemek, görnyedt hát, egy bögre kávé a kézben, az arcodon pedig visszatükröződik a laptopod kékes fénye. Ismerős? Akkor tutira te is távoktatásban nyomod! Szeretnénk megismertetni egy kedves állattal, aki simán hozza a te hétfő reggeli formádat, pedig még az online tanulással sem kell megküzdenie...

A perui macskanyúl nevéhez híven Dél-Amerikában él, és ahogy látszik, nagyon elege van az életéből. Bár valószínűleg ennek a helyes kis állatnak fogalma sincs arról, hogy éppen egy világjárvány kellős közepén vagyunk, az arckifejezése hűen tükrözi mindannyiunk gondolatait, amikor egy újabb hetet kezdünk el abban a tudatban, hogy nem találkozhatunk barátainkkal, ismerőseinkkel.

Ami azt illeti, bármikor szívesen cserélnénk vele, mivel azon túl, hogy nem kell maszkot viselnie (hiszen a hegyvidékek, ahol találkozhatunk vele, zöldövezetnek minősülnek) még a szociális élete is irigylésre méltó: körülbelül 80 fős kolóniákban él, ami egy elképzelt családi rendezvény alkalmával igencsak nehéz helyzetbe hozná a perui macskanyulat a magyarországi hatóságok előtt.

A legfontosabb persze a biztonság, így mindenkit a szabályok betartására biztatunk, de néha azért jó szabadjára engedni a fantáziánkat.