10 hihetetlenül szórakoztató tény a kutyákról, amiket nem ismertél

A kutyákat mindenki szereti (mondom: MINDENKI!), és bár az egyik legközismertebb állatról van szó, mégis vannak meglepő tények, amikről még biztosan te sem hallottál. Ha kíváncsi vagy néhány érdekességre az ember legjobb barátjáról, olvass tovább!

  1. Az angol véreb az első állat, aminek a véleménye legálisan elfogadható bíróságon bizonyítékként, ugyanis ennek a kutyafajtának a szaglása szinte tévedhetetlen pontossággal bír.
  2. A valaha volt legmagasabb kutya egy Zeus névre keresztelt német dog (vagy más néven dán dog) volt. Megközelítőleg 112 centiméter magasra nőtt! Hagyunk időt feldolgozni...
  3. Az angol agár minden bizonnyal legyőzné a gepárdot hosszútávfutó versenyen, erre a magyarázat pedig, hogy bár a gepárd rövidtávon gyorsabb bármely állatnál a Földön, de az angol agár akár 11 kilométeren keresztül is képes tartani meglehetősen gyors sebességét. Ezt kapd ki, gepárd...
  4. Elképesztő, de a Titanic süllyedését három kutya is túlélte! A kiskutyák mind első osztályon utaztak, egyiküket valószínűleg gazdája kisbabának álcázva mentette ki a süllyedő hajóról.
  5. Egy kutya talpának lenyomata – hasonlóan az ember ujjlenyomatához – egyedi.
  6. A kiskutyák születésükkor süketek, és csak körülbelül két hét után reagálnak a zajokra.
  7. A kutyáknak (csakúgy, mint a macskáknak) három szemhéjuk van; egy alsó, egy felső és egy harmadik, ami főleg a por eltávolítására szolgál. Ez a harmadik szemhéj jól megfigyelhető, amikor a házi kedvenc hirtelen ébred a délutáni szundiból.
  8. A világ legidősebb kutyája 29 évet és 5 hónapot élt, mielőtt távozott az örök vadászmezőkre.
  9. A kutyák akár ezer szó megértésére is képesek.
  10. Körülbelül 900 millió kutya él a Földön. Elég magas szám, nemde?