Ilyet még biztos nem láttál: ez a sír egy parkoló közepén áll

Mary Ellis sírjának története amilyen bizarr, olyan romantikus, és ingatlanfejlesztési szempontból példamutató. A hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető sírhely nem a préri közepén, festői környezetben található, hanem egy New Jersey-i kisvárosban, az Egyesült Államokban.

Örökkévaló várakozás

A történet szerint Mary beleszeretett egy hajóskapitányba, aki megígérte, hogy feleségül veszi. Biztosítékként otthagyta a lánynál a lovát, és elhajózott – csak azért, hogy soha ne térjen vissza. A lányból lassan asszony lett, de soha nem hagyta el a remény, folyamatosan a Raritan-folyót figyelte, mikor tér vissza hozzá szerelme.

Mary sírját  nem bolygatták, de az átépítések miatt egyre jobban elemelkedett az aszfalt szintjétől.Forrás / --

A folyó partján vett földet magának, ahol egyedül élte le életét, végül ott is temették el, 1828-ban. Sírja azóta is ott áll, de amíg ő a halálon túl is várt, az ingatlanpiac nem.

„Hol parkolsz?" „A sír mellett"

A terület többször gazdát cserélt, az 1980-as években bolhapiac működött, ahol Mary Ellisnek saját kis „standhelye" volt. Ahogy a bolhapiac megszűnt, a sírhely környéke parkolóvá alakult, ami több vállalkozást is kiszolgált. Mary sírját azonban nem bolygatták, de az átépítések miatt egyre jobban elemelkedett az aszfalt szintjétől.

Napjainkban egy multiplex üzemel mellette. Képzeld el, milyen lehet megnézni egy horrorfilmet, és utána a sötétben, egy sírhely mellett keresgélni az autód...