Tévedsz, ha utálod őket! Ezért a Skorpió a legmenőbb csillagjegy

Időnként ijedt tekintetek fogadnak, ha bevallod, Skorpió a csillagjegyed? Méltán hírhedt jegy, ez tagadhatatlan, mégis számos jó tulajdonsága is van.

Átverhetetlen

A Skorpiót a megérzései vezetik embertársaival kapcsolatban és e téren teljesen tévedhetetlen. Azonnal érzékeli azt, amit mások eltitkolnának előle, és önmaga előtt sem tud semmit sem letagadni: kíméletlenül őszinte magával is, hiszen az önismeret és mások megismerése hajtja előre.

Ki nem állhatja az árulást és a képmutatást, ezért környezetét is arra kényszeríti, hogy legyenek őszinték. Nem nehéz elképzelni, hogy sokaknak ez kényelmetlen.

Hűségesek

Mivel nagyra értékelik a bizalmat és az őszinteséget, ha ezt megtalálják egy kapcsolatban, nagy becsben tartják, és mindent megtesznek, hogy megőrizzék ezt. Épp ezért, a Skorpió határtalanul hűséges és ragaszkodó a partneréhez.

Akinek sikerül közel kerülnie hozzá, annak hűség, kedvesség és önzetlenség lesz a jutalma.

Ambíciózusak

Ahogy az Astronet is írja, a Skorpiókat sokan tartják hatalommániásnak, de ez téves felfogás. A bennük lakozó versenyszellem sarkallja őket arra, hogy minél magasabbra és magasabbra törjenek. Így bármit el tudnak érni, amit csak kitűznek maguk elé.

Céljaik mellett tűzön-vízen át kitartanak és nem félnek kérdésesebb eszközöket sem megragadni ennek érdekében. Nem csoda, ha ezzel kivívják a többi jegy irigységét.

Érzékenyek

Vízjegyről lévén szó, a Skorpió nagyon érzékeny. Bár az is elképzelhető, hogy nehezen mutatja ki érzéseit, főleg nyilvánosság előtt, attól még nagyon is sok minden zajlik odabent. Inkább bezárkóznak a biztonság kedvéért, mivel tartanak attól, hogy valaki megbántja őket és nem szeretnének sérülékenynek sem látszani mások előtt.

Méltán hírhedt jegy, ez tagadhatatlan, mégis számos jó tulajdonsága is van.Forrás / Shutterstock

Függetlenek

A Skorpiókra nem lehet csak úgy nyerget és hámot rakni, nem fognak sokáig engedelmeskedni, mivel nagyon mélyről jövően hajtja őket a vágy, hogy függetlenek és önállóak legyenek.

Nem bírják elviselni, ha segítségre szorulnak vagy másokra van szükségük valamivel kapcsolatban és annyira különállóan akarnak élni, amennyire csak lehet.