Ezek voltak 2020 legvadabb Guinness-rekordjai

Nem a tömeges világrekordok éve volt 2020, viszont annál inkább kedvezett az egyéni sportteljesítményeknek. Ezek közül pár őrült rekorddöntőt, akik többé-kevésbé értelmesen, de vitathatatlanul kihasználták a nyakukba szakadt időt.

A leghosszabb plank 

A hasizomerősítő pózban George Hood egy teljes műszakot és még egy kicsit töltött el, egészen pontosan 8 óra 15 perc 15 másodpercet. A 62 éves veterán tengerészgyalogos kőkeményen rávert az átlagos 10-50 másodpercre, de ahhoz, hogy idáig eljusson, közel 2100 órát plankelt életében!

A legtöbb víz alatti fekvenyomásGreg Wittstock rekordja amekkora ostobaságnak tűnik, annyira elismerésre méltó, a rekordhoz egy levegővel, legalább 50 kilóval kellett fekve nyomjon a víz alatt, 62-szer sikerült neki 1 perc 31 másodperc alatt.

A legmagasabb helyből ugrásBrett Williams három év készülődés után jutott el addig, hogy 165.1 centiméter magasra tudjon ugrani helyből. Ezzel az egyesült államokbeli egyetemista ha akarna, simán át tudna ugrani egy átlagos felnőtt nőt.

+1 A legtöbb meglátogatott kocsmaBruce Masters 50 év alatt sportszerűen kezdte el űzni a kocsmázást: több mint ötvenezer kocsmában kortyolgatott jéghideg sört a brit nagypapa. Nagyon fiatalon, 15 évesen kezdte, mára saját becslése szerint közel ötvenmillió forintot költött italokra.

A sportvilág valódi legjei itt nem merülnek ki, kattints tovább a Csupasportra, ahol még több szenzációs rekordról olvashatsz.