Ezek a legérdekesebb italozási szokások a nagyvilágból

Más kultúrákat megismerni nagyszerű, különösen, mikor az ember testközelből teheti ezt. Ahány ház, annyi szokás, és ez igaz a különböző nemzetek ivási szokásaira is, tehát ha nem szeretnéd, hogy valahol (kellemetlen) meglepetés érjen, akkor olvass tovább!

1. Koccintani csak alkohollal!

Görögországban babonás okokból nem szokás alkoholmentes itallal koccintani, szóval a Coca-Colával megtöltött poharad lehetőleg ne próbáld a görög ismerőseid poharai felé közelíteni. Helyette tedd ezt az úzóval, ami nem más, mint a mediterrán ország nemzeti itala.

Koccintani csak alkohollal!
Koccintani csak alkohollal!Fotó / 123rf

2. Nincs keverés!

Az oroszok híres-hírhedt nemzeti italát, a vodkát a helyiek nem keverik narancslével vagy szódával, ahogy azt mi tesszük itthon, hanem tisztán hörpintik fel. Ha Oroszországban jársz, te se tégy másképp, és lehetőleg ne utasítsd el, ha kínálnak, persze csak óvatosan, nehogy a testi épséged szenvedje el a kárt!

Nincs keverés!
Nincs keverés!Fotó / AFP/Str

3. Víz vagy bor

Az olaszok előszeretettel választanak valami klasszikust a fogásaikhoz, ami általában bor vagy víz. Ezzel a választással csak akkor nyúlhatsz mellé, ha olasz társaságban francia borra esik a választásod. Ha Olaszországba tévednél, a borok mellett érdemes kipróbálni a tipikusan olasz habzó bort, a proseccót!

Víz vagy bor
Víz vagy borFotó / 123rf

4. Szemkontaktus

Csehországban, akárcsak nálunk, koccintáskor fontos a másik szemébe nézni, ugyanis a helyi legenda alapján rossz szerelmi élettel rendelkezik az, aki nem tartja a szembenézés szokását. Ne kockáztass! Na meg persze a sört se hagyd ki, ha a csehek otthonában jársz!

5. El a kezekkel

Hollandia furcsa ivási szokásainak egyike a whiskey kezek nélküli elfogyasztása egy ügyesen kivitelezett fejmozdulattal. Hollandiában a nem mindennapi ivási módszeren kívül mindenképp próbáld ki az úgynevezett jenever-t, ami a hollandok nemzeti itala.

Ha pedig érdekelnek a különböző kultúrák gasztronómiai szokásai, kezdd el böngészni a Mindmegette.hu-t!