Lumpsluck professzor Draco Malfoy apja?! Ezen pezsegnek a Harry Potter-rajongók

A Harry Potter forgatása rengeteg fiatal színésznek adott lehetőséget a debütálásra, de nem mindegyiküknek volt a J. K. Rowling által írt világban az első filmes szerepük. Erre a legjobb példa Tom Felton. Mutatjuk, miért.

A híres Draco Malfoy már évekkel a Harry Potter forgatása előtt kezdte karrierjét, először az 1997-es Csenő manók című filmben találkozhatunk vele. Mi, egyszerű muglik a Mardekáros, platinaszőke hajú fiúval azonosítjuk, ám mielőtt Malfoy talárját felvette volna Peagreent játszotta, egy sokkal barátságosabb kinézetű kisfiút.

Sokaknak megdöbbentő felfedezés volt.
Sokaknak megdöbbentő felfedezés volt.

Sokaknak megdöbbentő felfedezés volt, hogy nem ő volt az egyetlen, aki ebben a filmben szerepelt, majd később csatlakozott a Harry Potter forgatásához. A Horatius Lumpsluck szerepét magára öltő színész, Jim Broadbent is részt vett a 97-es filmben, méghozzá a kisfiú, azaz Felton apját játszotta. Emellett a később Ron apját, Arthur Weasleyt játszó színész, Mark Williams is szerepelt a filmben.

Több Harry Potter-rajongó meglepődött ezen, a Twitteren rengetegen osztották meg a hírt. Sokan kifejezték meglepődésüket, hogy milyen különös, hogy két teljesen eltérő karaktert tudott a filmvásznon megjeleníteni Tom, vagyis már gyerekszínészként is megcsillogtathatta tehetségét azzal, milyen eltérő szerepeket volt képes megformálni. Emellett rámutattak, hogy lényegében Ron apja megpróbálta megöli Dracot egy másik filmben, amit nem nehéz elképzelni akár a Harry Potter egyik jeleneteként sem.

Érdekes, hogy csak most találták meg a fanok.
Érdekes, hogy csak most találták meg a fanok.Fotó / AFP

A rajongók történeteket kezdtek kitalálni a '97-es Csenő manók szereplőivel, átültetve a varázsvilág kontextusába. Valószínűleg a film sokkal népszerűbb lett a felfedezés után, hisz rengeteg Harry Potter-rajongó nézte meg a felfedezést követően.

Érdekes, hogy csak most találták meg a fanok, hisz az általuk szeretett filmsorozat utolsó részét 2011-ben mutatták be.