A legfontosabb eszköz, ami majdnem biztos, hogy hiányzik a konyhádból

Szétnyomott paradicsomok, széttrancsírozott húsok, patakokban folyó könnyek hagymavágásnál, véget nem érő fűrészelés. Van kiút?!

Ha a fentiek ismerősek számodra, és – hiába rendezett a konyhád – nem szeretsz miattuk otthon főzni, akkor az azt jelenti, hogy életlen a késed. Viszont a jó hírünk az, hogy ezen könnyen változtathatsz!

Abból a bizonyosból is lehet várat építeni

Kezdjük ott, hogy bármelyik kés lehet éles, az más kérdés, hogy mennyi ideig fogja tartani az élét. Viszont mivel nem hivatásos szakács vagy, emiatt nem kell aggódnod.

Tökéletesen meg fog felelni az a kés is, amit az előző bérlő hagyott a fiókban, és az is, amit a sarki ázsiai diszkontban vettél. A meglevőkből válaszd ki kedvenceidet és már csak azt kell eldöntened, hogy melyik utat választod az önfeledt főzéshez.

Bízd profira

Legjobban akkor jársz, ha a késeidet elviszed egy köszörűs műhelybe, ahol egy mesterember olyan élet fog csinálni nekik, hogy nem fogod érteni, eddig hogy tudtál egy buzogánnyal főzni.

Persze ennek megvan az ára is, de általában ezer forintról van szó késenként, amit legrosszabb esetben is pár havonta kell kifizetned. Meg amúgy is, két éles kés is elég tud lenni az otthoni főzéshez!

Egy mesterember olyan élet fog csinálni nekik, hogy nem fogod érteni, eddig hogy tudtál egy buzogánnyal főzniFotó / 123RF

Az arany középút

Ha spórolnál, és otthon oldanád meg a dolgot, érdemes beruháznod egy tárcsás késélezőre, amiben elég párszor áthúznod a kést és helyre rakja az élét. Érdemes tudni, hogy ez nem lesz olyan, mintha hozzáértő kéz csinálta volna, de biztosabb, mintha magadnak éleznéd és sokkal jobb egy majdnem borotvaéles kés, mint egy életlen.

Vásárlásnál pedig érdemes jó minőségűt venni, ami tényleg élez, nem csak roncsol.