A világ legszebb bicikliútja, amitől ledobod a láncot - Galéria

A belga bicikliút fák között, a magasban halad. A formabontó kezdeményezés célja, hogy a természetben való időtöltésre invitálja az embereket.

A körkörösen haladó pálya legmagasabb pontja 10 méter magasan van (tériszonyosok hátrányban), s megálmodói szerint tökéletesen alkalmas arra, hogy láthassuk, érezhessük és szagolhassuk az erdőt teljes pompájában a magasból, biztonságos körülmények között.

Az út fokozatosan éri el a végső magasságát. 700 méter hosszú és átlagosan 2 perc alatt lehet rajta végigtekerni. A szerkezet vas oszlopokon áll, amiknek elrendezése és színe is azt szolgálja, hogy minél jobban beolvadjon a szerkezet a természetbe.

A projektet létrehozó – a fenntartható turizmus támogatására létrejött – szervezetnek nem ez az első merész dobása.  

Korábban egy olyan, közel 200 méteresutat hoztak létre, amin egy tó tükrén lehetett átbiciklizni és a jövőben is várhatóak további meglepetések.

Az erdő, ahol az út található, Flandria legnagyobb egybefüggő erdeje, amit a múlt század elején ültettek, hogy a bányaiparnak fával szolgáljon. Mára azonban a helyi szervezetek azon dolgoznak, hogy rendes gondozásban részesítsék, illetve turistalátványossággá fejlesszék. Bakancslistára vele!

Az út fokozatosan éri el a végső magasságát. 700 méter hosszú és átlagosan 2 perc alatt lehet rajta végigtekerni.
Az út fokozatosan éri el a végső magasságát. 700 méter hosszú és átlagosan 2 perc alatt lehet rajta végigtekerni.Fotó / Toerisme Limburg / Visit Limburg