Így minden könnyebb lesz: 3+1 szórakoztató tipp a tanuláshoz

Unod már a magolást? Kicsit megtörnéd a napi rutint, vagy csak keresel valamit, amivel be tudsz melegíteni azelőtt, hogy kőkeményen nekiülsz az anyagnak? Nem kell tovább keresgélned, hoztunk neked pár ötletet, amivel feldobhatod a tanulást!

Nyelvtanuláshoz: címkézz fel mindent

Vegyél egy post-it tömböt vagy maszkolószalagot és minden tárgyra írd rá a nevét azon a nyelven, amit épp tanulsz. Lehet a háztartásodban élők nem fognak örülni neki, de a szókincsed annál jobban meg fogja hálálni! Szóbeli vizsgán sokat dobhat az eredményen, ha nem kell a hétköznapi szavakon elgondolkoznod.

Bónusz tipp:Állítsd át a telefonod nyelvét magyarról idegenre!

Történelemhez: királyok a házban

Szakállas tipp a töri érettségihez, hogy hallgasd a Királyok a házbant a Belgától. Természetesen fenntartásokkal, mert pontatlanságok vannak benne, de a sorrend stimmel és a lényeget jól összefoglalja.

Bármihez: szedd össze a brigádot

Akármelyik tárgyról legyen szó, akár középiskolában, akár egyetemen, az sosem árt, ha legalább egyszer-kétszer többedmagaddal átveszel egy teljes anyagot. Ugyanis a mondás igaz, több szem tényleg többet lát, mindenki mást ért jobban, és el tudjátok egymásnak magyarázni a lényeget. Persze ennek kicsit gátat szab a járványhelyzet, de online is össze lehet hozni egy jó tanulókört.

Bónusz tipp:Tartsatok vetélkedőt valamilyen módon! Gyártsatok hozzá szókártyákat, megoldókulcsot, és máris kétszer tanultatok.

Kezdj el időben tanulni, tűzz ki célokat, és motiváld magad jutalmakkal.
Kezdj el időben tanulni, tűzz ki célokat, és motiváld magad jutalmakkal.Fotó / 123RF

 +1 Jutalmazd meg magad!

Kezdj el időben tanulni, tűzz ki célokat, és motiváld magad jutalmakkal, ha elérted őket, ha pedig megcsúszol, akkor se keseredj el, érd magad utol, és az út végén várni fog a jól megérdemelt pihenés!