Tudományos áttörés: így lesz népszerű a Tinder-profilod!

A kutatásoknak és a különböző felméréseknek rengeteg mindent köszönhetünk a mindennapjainkban: gyógyszereket, modernebbnél modernebb készülékeket, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat, többet tudhatunk meg a szervezetünkről vagy éppen a gondolkodásunk működéséről. És most végre itt van egy felmérés, amely újabb hasznos információkkal szolgál: a Tinder-profilod megalkotását is tudományos alapokra helyezheted!

Néhány tragikusan sikerült randi vagy beszélgetés után bizonyára te is érezted már úgy, hogy mintha nem azok találnának rád a különböző társkeresőkön, akikre te szeretnél rálelni, és biztosan eszedbe jutott már az is, hogy talán a te profilodban van a hiba. Mutatjuk, mire figyelj!

Legyen képed hozzá!

Már mi is írtunk róla, de a Diéta és Fitnesz cikkéből is kiderül, hogy nem szerencsés, ha nem töltesz fel magadról fotókat. Ha srác vagy, csupán azzal, hogy a kaján és pixeles padlizsánemojit lecseréled a saját fotódra (lehetőleg felöltözve, de erről később), máris 10 százalékot javítottál az esélyeiden. Lányoknál ez a javulás 8 százalék.

Ledobd-e a textilt?

Hát, ez több tényezős kérdés... A felmérés szerint azok a női profilok, amelyeken egy vagy több fürdőruhás fotó található, rendkívül népszerűek, ám amennyiben komolyabb kapcsolatot keresel, akár hátrányt is jelenthet, ha nem bízol semmit a képzeletre.

A férfi profilok esetében egyértelműen hátránynak bizonyultak a kondizós, feszítős, fürdőnadrágos képek: a megkérdezett hölgyek ezek alapján arra következtettek, hogy az illető hiú és felszínes.

Kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni?

Elvált apukák esetében jó pontnak számított, amennyiben volt fotójuk a gyermekükkel, mi azonban gyermekjogi szempontból óvatosságra intenénk. A "kölcsöngyerekkel" készült képeket meg ne is említsük meg. Ha annyi húszezresünk lenne, ahányszor azt olvastuk valaki biójában, hogy "a gyerek nem az enyém"... Értjük, hogy állati gyengéd és családcentrikus vagy, de nem biztos, hogy ezt így kell demonstrálni.

A házikedvencekkel készített közös fotók jól vizsgáztak a teszten
A házikedvencekkel készített közös fotók jól vizsgáztak a tesztenFotó / GettyImages

Az viszont egészen biztos, hogy a házikedvencekkel készített közös fotók jól vizsgáztak a teszten, szóval ha mindenképpen ki szeretnéd játszani a cukiságkártyát, inkább így tedd! Nem, a hétvégi horgászversenyen kifogott ponty nem számít házikedvencnek, bocsi, még ha nagydíjat is nyertél vele.