A kétezres években voltál gyerek? Akkor ezek a dolgok neked is ismerősek lesznek!

Ahogy idősödünk (igen, fájó derekú huszonévesek, rémesen megöregedtünk!), egyre többször révedezünk a múltba, és egyre gyakrabban jut eszünkbe: "De jó lenne újra gyereknek lenni!" Mondjuk, ez az óhaj a munkahelyeden vagy az egyetemi tankönyvek mellől sóhajtozva egyáltalán nem meglepő.

Összeállításunkba olyan dolgokat válogattunk be, amelyek bizonyára neked is ismerősek lesznek, ha a kétezres években voltál gyerek. Te mivel egészítenéd ki?

MP3-lejátszó és iPod

Mi lehetett menőbb általánosban, mint fülhallgatóval a suliba sétálni? Hát persze, hogy semmi! A farzsebünkbe csak annyira csúsztattuk bele a kis szerkezetet, hogy lehetőleg még jól kivehető legyen, milyen high-tech kütyüvel mászkálunk.

Aztán szólhatott SP, Fluor, MM vagy esetleg az AFC. (Amúgy komolyan: hogyan bírtunk ilyen random betűket megjegyezni?)

SMS-ben rendelhető csengőhangok és mozgó háttérképek

Az élelmesebb szülők eleve letiltatták a telefonunkon a különböző emeltdíjas szolgáltatásokat, éppen ezért rémesen irigyeltük azokat, akik előtt nyitva állt ez a lehetőség. Emlékeztek a különböző, menőbbnél menőbb(nek tűnő) háttérképek, polifonikus és midi csengőhangok, játékok hirdetéseire az újságok hátulján?

Van egyáltalán, akinek a Lehetsz király nem volt meg a telefonján?

Na, hát ezeknek a megszerzésétől fosztottak meg minket a szüleink. Magukat pedig a lemondhatatlan, megadott időközönként többszáz forintot levonó emeltdíjas SMS-ek kifizetésétől.

Van egyáltalán, akinek a Lehetsz király nem volt meg a telefonján?
Van egyáltalán, akinek a Lehetsz király nem volt meg a telefonján?Forrás / --

Infrás adatátvitel

Ha a barátaid már megszerezték a hőn áhított zeneszámot vagy háttérképet, nem volt olyan nehéz dolgod: infrával bármikor átküldhettétek egymásnak a különböző tartalmakat.

Igaz, hogy az adatátvitel közben még lélegezni sem volt szabad, nehogy megszakadjon az infrás kapcsolat, de a csillogós, giccses, pink háttérképért és témáért teljesen megérte!

Danonino joghurt-jégkrém

Ez egy örök kedvenc volt: négyévesen ugyanolyan boldogsággal töltött el mindenkit, mint hetedikes "nagyfiúként" vagy "nagylányként". Emlékeztek a különböző mintájú műanyag pálcikákra, amelyekből minden nyáron másfélét lehetett összegyűjteni?

Köszi, Anyu, hogy már akkor is környezettudatos voltál, és nem hagytad, hogy engedjek a csábításnak: a hatéves énem még mindig mérges rád kicsit, de a Föld nagyon hálás!

Emlékeztek a különböző mintájú műanyag pálcikákra, amelyekből minden nyáron másfélét lehetett összegyűjteni?
Emlékeztek a különböző mintájú műanyag pálcikákra, amelyekből minden nyáron másfélét lehetett összegyűjteni?Forrás / --

Telefonra rakható fityegők

Emlékeztek, mikor a telefonokon még volt hely a csuklópántnak? Na, és most az tegye fel a kezét, aki ezt rendeltetésszerűen használta, nem pedig idétlenebbnél idétlenebb műanyag figurákkal aggatta tele a készülékét!

Oké, lehet, hogy ilyened nem volt, de legalább egy matrica vagy strasszköves műalkotás tutira helyet kapott a te W300i-den is. (Jó, ez a modell csak tipp, de 2007-ben szinte mindenkinek ilyen mobilja volt.)

Szilikon karkötők

Végül, de nem utolsósorban egy újabb meglehetősen környezetterhelő mütyürt említenénk: a szilikonkarkötőket. A kedvenc focicsapatod nevével felcímkézve, foszforeszkáló kivitelben, esetleg BFF felirattal tutira mindenkinek a fiókjában lapul legalább egy ilyen a mai napig.

Tutira mindenkinek a fiókjában lapul legalább egy ilyen a mai napig.
Tutira mindenkinek a fiókjában lapul legalább egy ilyen a mai napig.Forrás / --

A 2010-es évekhez közeledve a karkötőtrend átalakult: az egy centi széles kiegészítők helyét a befőttesgumi vékonyságú darabok vették át, amelyek a szivárvány minden színében pompáztak, ráadásul különféle alakzatokat vettek fel, ha levetted őket a kezedről.

Inkább a 90-es éveken nosztalgiáznál? A következő cikkben megteheted!