3+1 akciófilm, amikkel újra átélheted a 2000-es éveket

Destiny's Child, Linkin Park, Britney Spears, Jennifer Aniston és Brad Pitt, feszülős bőrruhák, Tom Cruise és Tom Hanks. Az új évezred olyan elképesztően színesen – és visszanézve kifejezetten kínosan – indult, hogy az már szinte hihetetlen. Felkészültél az időutazásra?

Összegyűjtöttünk neked négy filmet, amik átadják az ezredfordulós hangulatot, és kiállták az idő próbáját is.

Mission: Impossible 2 (2000)

Mission: Impossible 2 (2000)
Mission: Impossible 2 (2000)Forrás / --

Ki másra lehetett volna bízni az akciófilm-sorozat második részét, mint a hongkongi akciófilmek királyára, John Woora? A rendező legenda akkorát ment, amit azóta is kevesen mertek meglépni Hollywoodban: robbanások, galambok, lassított felvételek, költői jelenetek, és a világ legmenőbb napszemüveg-reklámja, mind egy filmben.

Mátrix (1999)

Mátrix (1999)
Mátrix (1999)Forrás / --

Kis csalással kerül ide, de nem lehet kihagyni az első Mátrixot, ami újat mutatott a nyugati filmiparban. A Harcosok Klubjával iskolapéldái a késő '90-es évek ellenkultúrájának. A folytatásaival ellentétben ez a film igazán jó, és mai szemmel nézve is szerethető, és aktuális, hiszen állítólag idén érkezik a Mátrix 4. Kíváncsian várjuk!

Minority Report – Különvélemény (2002)

Minority Report – Különvélemény (2002)
Minority Report – Különvélemény (2002)Forrás / --

Tom Cruise újra, de a Mátrix hagyományát követve, utópisztikus köntösbe bújt, ahol a technológiáról nem lehet eldönteni, hogy az embert segíti-e vagy foglyul ejti. Nem túl mélyen, de olyan témát feszeget, ami ma is terítéken van: mennyit tudhatnak rólunk mások, és mekkora hatalma lehet felettünk a vállalatoknak?

+1 Jackass: The Movie - Jackass: A vadbarmok támadása (2002)

+1 Jackass: The Movie - Jackass: A vadbarmok támadása (2002)
+1 Jackass: The Movie - Jackass: A vadbarmok támadása (2002)Forrás / --

A deszkás punk kultúra kikristályosodása egy filmben, amit mindenképp érdemes megnézni, akár akciófilmként, akár dokumentumfilmként, mert tökéletes korlenyomat.