Van mit a tejbe aprítani: ezek a világ legdrágább müzlijei

A reggeli étkezések tejben úszkáló szegény szolgái a müzlik, amikből az egészséges granoláktól a szuper cukros, színes puffasztott őrültségekig mindenféle van. Viszont egyesek, alapanyagaik vagy ritkaságuk miatt sosem kerülnek az egyszerű halandók tányérjába, ami lehet nem is akkora baj.

A legdrágább müzli egy szem sima kukoricapehely, ami hasonlít Illinois állam alakjára. És hogy mennyit ért ez a hasonlóság? Kapaszkodj meg: 200 ezer dollárt! Majdnem ilyen borzasztóan ostoba okból kifolyólag felbecsülhetetlen az ára a New Kids On The Block müzlinek, ami a zenekar saját kiadású reggelizőpelyhe volt, és hivatalosan soha nem került forgalomba.

CsodagranolákKereskedelmi forgalomban a legdrágább müzlik jóformán egytől-egyig természetes összetevőjű granolák, ami nem túl meglepő, de a harminc dollár, vagyis közel tízezer forintos ár hallatán azért könnyen kirázhat a hideg.

Felejthetetlen reggeliEz már a súlyos bűncselekmény kategória! A terítéken újra kukoricapehely van, csak nem cukorral, hanem kokainnal bevonva. A szállítmány 2021. február 13-án Peruból érkezett az egyesült államokbeli Cincinnatibe. A helyi rendőrség azonban résen volt, és lefoglalta a közel hárommillió dollárnyi müzlit.