4 YouTube-csatorna, hogy ne karanténtesttel indítsd a tavaszt

Karanténtest (főnév): a bezártságból fakadó eltunyulás és stresszevés következtében kialakuló alak, gyakran csak akkor válik nyilvánvalóvá, amikor a gumis derekú melegítőt farmerre cserélné az ember. (Ahogy az angol mondja: been there, done that.) Eddig ismert legjobb elllenszere az emberfeletti önuralom és a mozgás tudatos beépítése a napirendbe.

Viccet félretéve: a folyamatos laptop előtti görnyedés (hogy a Neptunt vagy a Netflixet nézed, igazából mindegy is) minden, csak nem egészséges, főleg testi szempontból. Ugyanígy a lélek szempontjából sem egészséges a közösségi élmények nélkülözése, a folyamatos otthonlét. Szerencsére van megoldás.

Bármilyen sporttevékenység hasznosabb, mint a semmittevés: használod a tested, az izmaid nem kényelmesednek el, az ízületeid nem kötnek be, ráadásul a közérzeted is javulni fog általa. Mutatunk négy YouTube-csatornát, amely segítségedre lehet az otthoni edzésben!

Lucy Wyndham-Read

Lucy videói között sok mindent találsz: erősítő gyakorlatokat, intenzívebb és kevésbé intenzív kardió és intervall edzéseket, sőt különböző kihívásokkal is szokott készülni követőinek.

Lucy videói között sok mindent találsz
Lucy videói között sok mindent találszFotó / Lucy Wyndham-Read

Előny: A legtöbb videója elég rövid (akadnak csupán 7-8 percesek is), így könnyedén beilleszthetőek két online óra közé, és máris tettél valamit azért, hogy jobban érezd magad.

Extra: Nagyon érdekes videótípus nála a beltéri sétán alapuló kardió, ahol csodaszép tájakról készült felvételeket nézhetünk edzés közben, mintha valójában kint sétálnánk - így szinte repül az idő!

Yoga With Adriene

Az ő neve valószínűleg ismerős, ha érdekel a jóga, ugyanis több online kihívást is létrehozott már jógarajongóknak. Rövidebb és hosszabb feltöltéseket is találsz nála, ráadásul a kezdőtől az egészen hardcore-ig minden szintet lefed.

Rövidebb és hosszabb feltöltéseket is találsz nála, ráadásul a kezdőtől az egészen hardcore-ig minden szintet lefed
Rövidebb és hosszabb feltöltéseket is találsz nála, ráadásul a kezdőtől az egészen hardcore-ig minden szintet lefedFotó / Yoga With Adriene

Előny: A jóga remekül karban tartja a testedet, és ellensúlyozza az állandó ülő testhelyzet káros hatásait. Egy jó nyújtás sose rossz!

Extra: Adriene olyan videókat is készít, melyeknek célközönsége kifejezetten az online tanulásban résztvevő fiatalság. Ezeknek az edzéseknek a célja a koncentráció javítása, a felfrissülés.

Pamela Reif

Téged is idegesít, mikor edzés közben a videó készítője folyamatosan beszél, esetleg egy ötperces intrót kell áttekerned? Pamela edzésein ilyesmitől nem kell tartanod: letisztultak, érthetőek, sallangmentesek. A táncos edzésektől elkezdve a gyors és effektív nyújtásokig rengeteg különféle videót találsz nála, csak győzz válogatni!

A táncos edzésektől elkezdve a gyors és effektív nyújtásokig rengeteg különféle videót találsz nála
A táncos edzésektől elkezdve a gyors és effektív nyújtásokig rengeteg különféle videót találsz nálaFotó / Pamela Reif

Előny: Szintén viszonylag rövid videókat készít, így akkor is hasznos lehet, ha csak tíz perced van, de akár több edzést is megcsinálhatsz egymás után, ha ráérsz.

Extra: Külön lejátszási listája van azokból a felvételekből, amelyek férfiak számára különösen hasznosak lehetnek.

THENX

Ha valami ütősebbre vágysz, akkor ezek az edzések neked valók. Találsz saját testsúlyos, illetve felszereléssel végezhető videókat is. Az egészen biztos, hogy másnap érezni fogod a munka eredményét!

Egészen biztos, hogy másnap érezni fogod a munka eredményét!
Egészen biztos, hogy másnap érezni fogod a munka eredményét!Fotó / THENX

Előny: Rettentő sokszínű, és tényleg mindenki találhat a saját szája ízének (vagy inkább céljainak) megfelelő feltöltést a csatornán.

Extra: Még applikációjuk is van, ahol teljes edzésterveket is találsz!