Három képregényfilm A Sötét Lovagon kívül, ha már unod a Marvelt

A tavalyi év volt 2009 óta az első, hogy nem jelent meg Marvel-film. Egy világméretű járvány tudta csak megfékezni a dömpinget, szóval nem véletlen, ha megcsömörlöttél a színes-szagos, rágógumi ízű filmektől.

Viszont ha valami súlyosabbra vágysz, hiába tekintesz a másik óriásra, a DC-re, ők Christopher Nolan Batmanjei óta az életben maradásért küzdenek. De sose félj, amíg minket olvasol! Most hoztunk neked három filmet, amik kielégíthetik a sötétebb vágyaidat.

Blade - Penge I és II (1998, 2002)Kicsit csalunk azzal, hogy a fénybenjáró vámpírvadász filmjei felkerültek erre a listára, de jó okunk van rá. Ezek a filmek még a Bosszúállók őrület előtt készültek, és a maguk idejében újraélesztették a szuperhősfilmek műfaját. Stílusosak, akciódúsak, az effektek pár kivételével megállják a helyüket, és a zenéjük elképesztően gizda. A teljes Marvel Univerzumot alapozta meg Wesley Snipes ezekkel a filmekkel.

Blade - Penge
Blade - Penge

Constantine – A démonvadász (2005)John Constantine, a cinikus okkult nyomozó szerepét egy az egyben a fiatal Keanu Reevesre szabták. Tökéletesen hozza a békét nem ismerő, megkeseredett ember szerepét, akit a pokol üldöz és a menny eltaszít. A természetfeletti témákat stílusosan és veszettül menőn dolgozza fel a film, ami jó, mert úgy is komolyan tudod venni, hogy a főszereplő kedvenc fegyvere egy feszület formájú automata sörétes.

Constantine – A démonvadász
Constantine – A démonvadász

Sin City (2005)Legjobb példája annak, hogy mi sül ki abból, ha komolyan vesznek egy képregényadaptációt. Robert Rodriguez és Tarantino a tökéletes rendezők, hogy átadják Sin City hangulatát, stílusosan, fekete-fehérben, páratlan stáblistával és forráshoz hűen. Csak a második részt messzire kerüld el, ha jót akarsz magadnak!

Sin City
Sin City