Hihetetlen pillanat: madáralakot formált a seregélyraj a víztükör felett

Rajzfilmekből mindenkinek ismerős, hogy a feldühített méhek halálfejet formálva támadják meg kiszemeltjüket, vagy épp segítséget kérnek "HELP" feliratot formálva. Az unásig ismételt jeleneten először még nevettünk, de az ezredik alkalom után már a szemünk sem rebbent tőle. Amikor viszont élőben látunk hasonlót, a földről kell összeszedni az állunkat.

Az alábbi felvételt március elején készítette James Crombie fotós egy írországi tó, egy bizonyos Lough Ennell felett. A méretes seregélyraj vonulása önmagában is látványos, ám van egy pillanat, amikor a hatalmas csoport óriási madáralakot formál. A videó készítője már abban a pillanatban tudta, hogy valami egészen lenyűgözőt sikerül megörökítenie.

A sztori értékét tovább növeli, hogy James körülbelül 50 alkalommal utazott el a tóhoz, hogy megtalálja a tökéletes helyet, ahonnan fotózhatja a madarakat. Több hónap próbálkozás után nem akármilyen élményben lehetett része. Szerencsés, hogy még azelőtt sikerült meglőni az áhított képeket, hogy a madarak elhagyták volna a tó környékét.

A méretes seregélyraj vonulása önmagában is látványos, ám ez a látvány egyenes lenyűgöző!Fotó / Shutterstock