Mit tud a matracok Rolls-Royce-a, amin álmaid valóra válnak?

Mindenkivel előfordul néha, hogy egész éjszaka forgolódik, nem találja a megfelelő elhelyezkedést az ágyban, és másnap annyira fáradt, hogy nem tud figyelni az iskolában vagy a munkában. Ez a mozgásérzékelő csodamatrac megoldja a problémát.

Mesterséges intelligencia segítségével az Emma Motion matrac érzékeli a mozgásodat alvás közben, és úgy igazítja magát, hogy te a lehető legkényelmesebb testhelyzetbe kerülj. Mivel az okosmatrac a hőmérsékletet is érzékeli, arról is gondoskodik, hogy ne legyen meleged.

Egyelőre Franciaországban és Belgiumban kapható, az ára pedig kissé boros: 900 ezer forintnak megfelelő összeg. De ki tudja?

Lehet, hogy az igazi alvás és okoseszköz-imádóknak ez bőven megéri...

A megalkotó német cég célja, hogy javítsa az emberek életminőségét, különösen azért, mert egyre több forrásból bebizonyosodik, hogy az alvás és annak minősége az egészségünk minden szegmensére hatással van.

A cég célja, hogy javítsa az emberek életminőségét.
A cég célja, hogy javítsa az emberek életminőségét.

Az Emma Motion kábellel kapcsolható az áramforrásra, de éjszaka teljes csendben végzi a dolgát. A legfelső réteg szivacs, ez alatt található a mozgásérzékelő, ami lényegében egy sűrű háló. Ennek a rétegnek a feladata, hogy érzékelje és válaszoljon a matracon történő mozgásra. Ahogy megmozdulsz éjszaka, a mesterséges intelligencia azonnal feldolgozza az adatokat, és rögtön válaszol is. A begyűjtött adatokat arra használja fel, hogy levegő segítségével megnövelje vagy lecsökkentse a habszivacs-réteg vastagságát, és ezzel olyan helyzetet alakítson ki, ami megfelelően alátámasztja és eligazítja a gerincet. Az álmatlanság így a múlté.

A legfelső rétegben többmillió hőelvezető grafitrészecske van, amik segítségével az Emma matrac elvezeti azt a meleget, amire nincs szükséged. A felhasználói preferenciák a telefonra letölthető alkalmazás segítségével állíthatóak be.