Mi az, amit eddig rosszul csináltál? Tippek az ápolt megjelenéshez

Tudjuk nagyon jól, a külső nem a legfőbb értékek hordozója, ám mégis, az első benyomás egyik legmeghatározóbb eleme. Ha ápolatlannak ítélnek meg, biztos lehetsz benne, hogy hátránnyal indulsz, legyen szó randiról, állásinterjúról, vagy bármilyen találkozóról. Igen, akár onilne is!

Vannak, akiknek alapvető dolgok, másoknak fel kell hívni rá a figyelmét. Ilyen az ápolt megjelenés. Az alapok egyértelműek, ám hogyan érd el hogy komolyabban vegyenek? Az alábbi ötletek lehet, segítenek:

Vasald ki a ruháid!

Ne a farmerekre gondolj, hanem a blúzokra, felsőkre, nem farmer anyagú nadrágokra. Amin látszanak a gyűrődések, érdemes vasalni, sokkal ápoltabb megjelenést kölcsönöz az, amikor frissen vasalt ruhában jelensz meg egy eseményen.

Sokkal ápoltabb megjelenést kölcsönöz az, amikor frissen vasalt ruhában jelensz meg
Sokkal ápoltabb megjelenést kölcsönöz az, amikor frissen vasalt ruhában jelensz megFotó / 123RF

Hidratálj!Sokan nem figyelnek rá, ám a hideg időszakban nagyobb figyelmet kell fordítanod a bőröd hidratálására. A víz fogyasztása nem elég, külsőleg is érdemes ápolni az arcod, szád, kezeidet, és ha száraz a bőröd, ajánlott a testápoló használata is. Ne hagyd ki, igenis fontos, hogy elegendő figyelmet fordíts a bőrödre!

Smink és maszk

Sokan szeretik a látványos, dekoratív sminkeket, ám érdemes emlékeztetni magad arra, hogy teljesen más egy instás fotó megvilágítása, mint a természetes fény a való életben. Nem érdemes vastag rétegekben felvinned a sminket az arcodra, hisz amint kilépsz, ez nyilvánvalóvá válik.

Persze, a maszk ápol és eltakar, viszont pont a viselése miatt nem érdemes annyit sminkelned. Úgysem látszik, ráadásul fullad a bőröd, és a fél arcod a maszkon marad. Inkább válts minimális sminkre, hogy a vírusos időszak után szép, egészséges bőröd legyen.

Nem érdemes vastag rétegekben felvinned a sminket az arcodra
Nem érdemes vastag rétegekben felvinned a sminket az arcodraFotó / 123RF

A cipőd is beszédes lehetTöbbet elárul rólad a lábbelid, mint gondolnád. Ha tiszta és ápolt, akkor egyértelmű, hogy időt szánsz rá, igényes vagy arra, amit viselsz. Ha azonban a cipőd koszos, lyukas, ápolatlan, az gyakran másokat arra enged következtetni, hogy nem fordítasz megfelelő figyelmet a személyes higiéniára sem. Érdemes fokozott figyelmet fordítani a cipők fehér részére!

Többet elárul rólad a lábbelid, mint gondolnád
Többet elárul rólad a lábbelid, mint gondolnádFotó / 123RF