Nehezen alszol el? Ezek a tippek biztosan segítenek

Te is biztosan tapasztaltad már azt a kellemetlen érzést, amikor nem bírod kikapcsolni az agyad, és emiatt lehetetlennek érzed az elalvást. A következő tippek egyike biztosan segíteni fog, hogy végre kipihenhesd magad!

Emily Brochu felrobbantotta a netet TikTok-videójával, amiben elárulta, mit tanácsolt neki a terapeutája a sikeres alvás érdekében. Egyszerű, gyors, és nem igényel semmilyen gyógyszert, a hatása pedig garantált. A tanácsért kattints a Life.hu oldalára!

Bár nem vagyunk terapeuták, mi is összeszedtünk pár trükköt, amivel kezelheted az alvászavarodat.

Az egyik legfontosabb teendőd a sikeres alvás érdekében az, hogy kialakíts egy számodra kivitelezhető alvási rutint
Az egyik legfontosabb teendőd a sikeres alvás érdekében az, hogy kialakíts egy számodra kivitelezhető alvási rutintFotó / Shutterstock

RutinAz egyik legfontosabb teendőd a sikeres alvás érdekében az, hogy kialakíts egy számodra kivitelezhető alvási rutint. Figyeld meg, hány óra alvásra van szükséged, majd ezt és az ébredési időpontodat figyelembe véve feküdj le. Ne csalj, hisz akár egy éjszaka is fel tudja borítani a gondosan kidolgozott rendszert!

Mondj nemet a kávénak, koffeines teának, cukros üdítőknekBiztos lehetsz benne, hogy ha késő délután koffeines, cukros italokat fogyasztasz, nehezebben fogsz tudni elaludni. Ha teheted, mondj le róluk, legalább a kora esti órákban!

HálószobaA hálószobát alvásra használd! Ne dolgozz, tanulj, egyél az ágyadban, hanem pihenj, esetleg filmezz, olvass, de semmiképp se a teendőidet végezd benne!

A hálószobát alvásra használd!
A hálószobát alvásra használd!Fotó / Shutterstock

Evés elalvás előtt?Nem jó elalvás előtt túl sokat enni, főleg nem zsíros ételeket. Megterhelő lehet a szívnek, emiatt nem egészséges, és az elalvás is nehezebben fog menni miatta. Emellett azonban éhesen is nehezebben tudsz elaludni, hisz nem tudsz másra gondolni, minthogy mit ennél legszívesebben.

MozgásTudtad, hogy a rendszeres sportolás befolyásolni tudja az alvási rutinodat? Ha gyakran sportolsz sokkal könnyebben fog menni az elalvás, emellett rengeteg más pozitív hatása is van annak, ha néha átmozgatod magad.