Jön a jó idő, de nem tudsz hova menni? Ötletek, amik biztosan segítenek

A járványhelyzet okozta bezártság már egy éve tart, már második alkalommal tapasztalhatjuk azt, milyen érzés, amikor sajnos a jó idő ellenére is gyakran otthon kell maradni. Fel a fejjel azonban, hisz nincs minden veszve!

A korlátozások okozta bezártság és távolságtartás mindenki életére rányomta bélyegét, az otthon töltött órák monotonitása szinte lehetetlenné tette a motiváltság fenntartását mindennapi életünkben. Erre a legnagyobb gyógyír az, ha néha mégis kilépsz a szabadba, ám ezt mindenképpen a korlátozásokat betartva tedd meg.

Természet – hisz máshova nem lehet

Nem új ötlet, ám egy dolgot mindenképp meg kell említeni. Hova szoktál kijárni, amikor friss levegőre van szükséged? Abban az esetben, ha legtöbbször ugyanarra a zöldterületre mész, érdemes újítanod szokásaidon, hisz bizonyos idő elteltével a megszokott helyek is csak a monoton hétköznapok részévé válnak.

A legnagyobb gyógyír az, ha néha kilépsz a szabadba, ám ezt mindenképpen a korlátozásokat betartva tedd meg.
A legnagyobb gyógyír az, ha néha kilépsz a szabadba, ám ezt mindenképpen a korlátozásokat betartva tedd meg.Forrás / 123RF

Keress felfedezni való utakat, erdőket, parkokat, hisz előfordulhat, hogy megtalálod a legjobb relaxációs pontot a környéken!

Menj ki, akár egyedül is

Ha eddig ahhoz kötötted a sétáidat, hogy közben kicsit a szűk családdal, barátokkal legyél, érdemes megfontolnod, hogy ezeket a sétákat egyedül tedd meg. Egyrészt nagyon jó lehetőség arra, hogy az online térből kiszakadj, és pihentetni tudd az elméd, másrészt a járványhelyzetre való tekintettel is érdemes lehet a személyes sétákat séta közbeni telefonálásra váltani.

Természetesen nem az a cél, hogy depressziós remetévé válj, csak tanuld meg élvezni az egyedül eltöltött pillanatokat is!

Hetente többször, lépésszámot ellenőrizve

Ahhoz, hogy egészséges maradj, elengedhetetlen a napi lépésszám, melyet egy hosszú sétával biztosan el tudsz érni. Ajánlott a legalább nyolcezer lépés megtétele, amit a lakóhelyed környékén is meg tudsz tenni. Ha tudatosan csinálod, kialakíthatsz egy napi rutint, ami segíteni fog az egészséged megőrzésében is.

Figyeljétek az UniLife-ot, mert hamarosan több ötlettel jövünk, hogyan érdemes tölteni hasznosan és biztonságosan a szabadidőt!