Ezek a legostobább tévhitek a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban

Ó, az internet, ahol másodpercek alatt lehet híres valaki csak azért, hogy hetek múlva mindenki elfelejtse. Ahol a legostobább elméletek is futótűzként terjedhetnek, amik eddig szórakoztatóak voltak, de mára inkább ijesztőek.

Ugyanis itt nem arról van szó, hogy lapos-e a Föld, vagy hogy a bolygó közepén élnek-e nácik, hanem hogy együttesen fel tudunk-e lépni egy valós veszély ellen. Ennek ellenére, bőven van min derülni, ha kicsit beleássuk magunkat a konteók világába.

Nem ez az első „kamu" járvány

Bizony, ha eddig nem tudtad volna, akkor most elmondjuk neked, hogy nem a koronavírus az első ilyen átverés! Az ebola járványt is csak kitalálták, de még a spanyolnáthát is. Tudod, ami 1918 és 1920 között zajlott, és amit az egész világon dokumentáltak.

Természetesen ez bődületes baromság, vírusok, betegségek léteznek, olyan nincs, hogy nem hiszel bennük.

Átkódolnak!!!

Ennek a tévhitnek annyi köze van a valósághoz, hogy néha félig-meddig korrekt tudományos tényekkel vezetik fel, hogy hogyan működik a DNS és RNS, ami után elszabadul a pokol. Olyan meggyőződéssel lépnek rá a félremagyarázás és kuruzslás pedáljára, hogy átszakad a padló.

A tévhitek listája itt közel sem ér véget, éppen ezért nagyon fontos, hogy minél tájékozottabb legyél.
A tévhitek listája itt közel sem ér véget, éppen ezért nagyon fontos, hogy minél tájékozottabb legyél.Forrás / 123RF

Sajnos sokszor célba talál ez mese, mert vannak, akiknek könnyebb elhinni a szenzációhajhász áltudományos kuruzslást, mint a száraz, tudományos tényeket.

A vakcina legyengíti a szervezetet

Ez sajnos már olyan tévhit, ami a veszélyesebbek közé tartozik, hiszen nem tűnik egyértelmű hazugságnak. Természetesen akármilyen hihetően hangzik, attól még nem igaz, a vakcinák pont, hogy felkészítik az immunrendszert a védekezésre.

A tévhitek listája itt közel sem ér véget, éppen ezért nagyon fontos, hogy minél tájékozottabb legyél, és ne dőlj be a többi veszélyes hiedelemnek se!