Ha kezdesz kifogyni a sorozatokból

A szorgos egyetemista legjobb barátai a sorozatok. Főleg vizsgaidőszakban. Főleg karanténban. Mutatjuk milyen lehetőségek állnak előtted, ha már kezdesz ráunni streamingszolgáltatódra!

Netflix

Hajnalok hajnalán egyszerű online videótékaként működött, majd elkezdett saját sorozatokat és filmeket gyártani. Ezzel a döntéssel magára haragította Hollywood-ot, a stúdiók immár konkurenciaként tartották számon. Legnagyobb érvágását a Jóbarátok elvesztésével élte meg. A nehézségek ellenére nem fogott padlót, a mai napig a streaming szolgáltatók trónján ül. Aranytojást tojó tyúkjai: A nagy pénzrablás, Witcher, Stranger Things, Orange Is The New Black, Madarak a dobozban. Apait-anyait beleadnak az idei évben, ígéretük szerint minden héten új, saját gyártású tartalommal rukkolnak elő. A Netflix felkötötte a gatyáját, készen állnak megvédeni vezető pozíciójukat.

HBO GOElég annyit mondani: Trónok Harca. A sorozat 8 évada 2,25 milliárd amerikai dollárral tömte ki a vállalat zsebét, mégha lezárása keserű szájízt is hagyott maga után. Érthető tehát, hogy foggal körömmel kapaszkodik ebbe a dicső korszakba és George R. R. Martin fantasy világába. Hivatalosan eddig a House of the Dragon sorozatot jelentették be, de sajtóinformációk szerint legalább 5 további van tervben. A HBO a WarnerMedia leányvállalata, amit a Warner Bros.-ról ismerhettek. A vállalat tavaly decemberben robbantott, mikor bejelentette, hogy filmeit ezek után párhuzamosan jelenteti meg mozikban és a HBO Maxon. Versenytársaihoz képest kevesebb tartalmat kínál, azonban a minőség összeforrt nevével. Csak hogy párat említsünk: Breaking Bad, Csernobil, Westworld vagy a magyar Aranyélet. Márciusban az Igazság Ligája 4 órás Snyder cut-ja borzolta fel a kedélyeket.

A Trónok harca első évada 2011. április 17-én debütált az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig április 18-án mutatták be.
A Trónok harca első évada 2011. április 17-én debütált az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig április 18-án mutatták be.Fotó / AFP

Disney+A legfiatalabb versenyzőt a Mandalorian - és Baby Yoda - helyezte fel a térképre, de kezdeti sikere tiszavirág életű volt. Az első évad után tömegesen vesztette el előfizetőit. Egyszerűen nem kínált olyan tartalmat, amit érdekesnek tartottak az emberek. Tanulva a hibából, 2020. december 10-én közel 50 Star Wars, Marvel és Pixar sorozatot és filmet jelentett be. A Warner stratégiájával ellentétben, megosztják erőforrásaikat a mozik és platformjuk között. A mozikba küldött karaktereket, univerzumokat a Disney+-on sorozatokkal egészítik ki. Elsőként a WandaVision tarolta le a nézőket, nemrég pedig a The Falcon and The Winter Soldier debütált. A Marvel és Star Wars hatalmas rajongói tábort tudhat maga mögött, kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő a Disneynek. Nálunk még nem elérhető, így kicsit trükköznünk kell vele.

A WandaVison egy minisorozat, ami 2021 január 15-én debütált a Disney+-on, méghozzá a Marvel Moziverzum 4. fázisának elindítójaként.
A WandaVison egy minisorozat, ami 2021 január 15-én debütált a Disney+-on, méghozzá a Marvel Moziverzum 4. fázisának elindítójaként.Fotó / AFP

Amazon PrimeIgen, az Amazon filmeket és sorozatokat is szállít otthonodba. Alapvetően a Netflix babérjaira tör, követi mint kisöccs a bátyját. Irdatlan mennyiségű pénzt ölnek saját sorozatokba, miközben exkluzivitásra fektetik a hangsúlyt. Sokan jósolják, hogy népszerűsége a készülő Gyűrűk Ura sorozat hatására drasztikusan meg fog ugrani. Tulajdonképpen a Gyűrűk Ura lesz az Amazon Trónok harca.

HuluNem kell meglepődni, ha még nem hallottatok róla. Magyarországon csak VPN-en keresztül tudjátok elérni. Kínálata inkább régebbi sorozatokból és filmekből áll. Népszerűbb saját gyártású tartalma A szolgálólány meséje. A Hulu szintén a Walt Disney kezében van. Látva a Disney+-ba fektetett energiát, nehéz megmondani, mi lesz vele.

Rajtatok áll, melyik szolgáltatót részesítitek előnyben! A hallgatói pénztárcák szűkössége miatt összegyűjtöttük Nektek a havi alapcsomagok árait:

  • Netflix: 2 490 Ft
  • HBO GO: 1890 Ft
  • Disney+: ~ 2160 Ft
  • Amazon Prime: ~ 2210 Ft
  • Hulu: ~ 1850 Ft

Jó sorozatozást kívánunk!

V.