Tippek hogyan töltsd hasznosan a tavaszi szünetet

Közeledik a tavaszi szünet, de nem tudod mivel kösd le magad? Hoztunk neked néhány ötletet, ami garantáltan segít abban, hogy hasznosan töltsd el a szabadidődet, és még a közös programokra is jó alternatívaként szolgálnak.

Idén a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap pedig 2021. április 7. (szerda).

Online társas

Beszélj meg a barátaiddal egy időpontot, amikor mindannyian leültök a gép elé és videó chaten keresztül becsatlakoztok közös játékra.
A honfoglaló örök klasszikus, amit nem lehet megunni. De ha valami modernebbre vágytok, próbáljátok ki a fedőneveket, amely egy szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.
Ha valami nagyon vicceset játszanátok, ahol a rajkészégeteket is megcsillogtathatnátok, akkor irány a https://skribbl.io/. Hozz létre egy új játékszobát és hívd meg a barátaidat a link elküldésével.

Ha pedig kicsit komolyabb témákról beszélgetnétek és jobban megismernétek egymást, tegyetek fel egymásnak olyan eldöntendő kérdéseket, amelyekre szívesen megtudnátok a választ. Ebből is csinálhattok társasjátékot: tippeljétek meg, hányan fognak igennel vagy nemmel válaszolni az adott kérdésekre. Aki a legtöbb pontot gyűjti össze, azé a dicsőség, hogy a legjobban ismeri a többieket.

Főzés online

Mindig is el akartad készíteni a kedvenc ételedet vagy süteményedet, de egyedül nem vetted rá magad?
Beszélj össze a barátaiddal és tűzzetek ki egy időpontot, amikor ugyanazt az ételt készítitek el webkamerán keresztül, közösen, követve a receptet.
A jókedv garantált, de az ételek minősége már csak rajtatok áll. Ha elkészültek az ételek, üljetek le "együtt" és fogyasszátok el a remekműveket.
Vírus után pedig élesben is elkészíthetitek a receptet és le is pontozhatjátok, hogy szerintetek melyikőtöknek sikerült a legjobban elkészíteni az adott ételt.
Készítsetek tökéletes pizzatésztát, gofrit vagy egy megunhatatlan kedvencet, palacsintát.

DIY közösen vagy egyedül

Az online társas és főzés után a közös virtuális kézműveskedés is remek programlehetőség lehet. De természetesen egyedül is épp olyan jó elfoglaltság.
Például készíts diffúzort házilag vagy hasznosítsd újra a beföttes üvegeket. A lehetőségek tárháza végtelen. Nézz körül otthon milyen alapanyagokkal rendelkezel, és keress rá az interneten, miket készíthetsz belőle.

Szortírozd ki otthonról a felesleges dolgaidat!Fotó / 123 RF

Nagytakarítás

Kevésbé szórakoztató és közösségi élmény, de annál hasznosabb program, ha belefogsz egy nagytakarításba. Meglátod milyen jó érzés lesz, amikor körülnézel és minden ragyog a tisztaságtól.
Ennek része lehet a következő program is:

Szortírozz és add el!

Ha végignézted a szekrényedet, átkutattad a pincédet, feltúrtad a nappalit és sok számodra felesleges dolog találtál, fotózd le őket és töltsd fel őket a netre, hátha valakinek még a hasznára válhat és esetleg még pénzhez is juthatsz ezáltal.

Ha kultúrára vágysz

Olvass! Itt az idő a régóta tervezett könyvek olvasására. Ülj le, hangolódj rá és add át magad az olvasmánynak.
Irány a Színház! Na persze csak virtuálisan. Nézd ki a számodra legszimpatikusabb darabot, vedd meg a jegyet és öltözz ki a bemutatóra. Ha tanácstalan vagy, hol találod a programokat, mi összegyűjtöttük neked.

Beszélj össze a barátaiddal és irány a természet!Fotó / 123RF

Kirándulás

Ha végre kimozdulnál otthonról és nem csak virtuálisan járnád be az országot, akkor irány a természet! Kerüld a forgalmas túristalátványosságokat, és fedezd fel a környékedet vagy akár egy messzebbi de eldugott kis ösvényt.

Reméljük sikerült kiválasztanod a számodra legmegfelelőbb programot. Kellemes időtöltést és jó egészséget kívánunk a tavaszi szünetre is!