Ha jót akarsz, kerüld őket: ez a három legegészségtelenebb ital a világon

Elfáradtál, és szükséged van a lendületre? Ilyen esetben jó ötletnek tűnhet bedobni egy energiaitalt, hogy a nap végéig kitartson a lendület. Hosszútávon azonban ez nem jó megoldás, sőt károsabb, mint gondolnád.

A listán szerepelnek olyan termékek, amelyek akár a mindennapi életed részét képezhetik, ezért érdemes áttanulmányoznod, mi az, amitől ideje lenne megválnod.

EnergiaitalAz energiaitalok káros hatása valószínűleg nem lesz új információ, ám érdemes tudnod, milyen komoly következményekkel járhat az, ha hosszú távon fogyasztod.

Nem érdemes inni, hisz gyengíti az immunrendszert, a tanurin és az aminosav pedig a szívizomra is károsak lehetnek. Emellett a benne lévő aszkorbinsav ezer miligramm felett emeli a vesekőképződés kockázatát.

Helyette próbáld ki a zöld és a fekete teát, hisz tartalmaznak koffeint, ami hosszú távon szívódik fel a szervezetedben, ezzel biztosítva a hosszan tartó energiát.

Az energiaitalok káros hatása valószínűleg nem új információ
Az energiaitalok káros hatása valószínűleg nem új információFotó / 123RF

KávétejszínKevésbé nyilvánvaló példa, ám mindenképp említésre méltó – főleg, ha kávézol. Tudtad, hogy a kávétejszín valójában nem tartalmaz valódi tejszínt? Kukoricaszirup van benne, ami cukorbetegséget, szívelégtelenséget, vagy akár rákos sejtek kialakulását okozhatja.

Nem kell teljesen megrémülni, ki lehet hagyni a kávétejszínt a kávédból ha feketén iszod, ha pedig így nem tudsz kávézni használj hagyományos vagy növényi tejet.

Tudtad, hogy a kávétejszín valójában nem tartalmaz valódi tejszínt?
Tudtad, hogy a kávétejszín valójában nem tartalmaz valódi tejszínt?Fotó / 123RF

SportitalokEgy fárasztó edzés után talán jó ötletnek tűnhet bedobni egy sportitalt, hisz energiát ad, felpörgeti az edzés utáni fáradt testedet. Ez azonban nem mindig a legjobb megoldás.

Ezeknek az italoknak magas az elektrolittartalmuk, illetve pótolják kiürült a káliumot és a nátriumot. Ennek ellenére mégsem jó választás fogyasztani őket, hisz rengeteg cukrot és szintetikus összetevőt tartalmaznak.

A cukormentes változatban pedig rengeteg édesítőszer van, amit szintén nem ajánlott fogyasztani.

Rengeteg cukrot és szintetikus összetevőt tartalmaznak.
Rengeteg cukrot és szintetikus összetevőt tartalmaznak.Fotó / 123RF

 A cikk folytatásáért kattints a Mindmegette.hu oldalára!