Ki fog halni az emberiség? Sir David Attenborough válaszolt

A híres természettudós, Sir David Attenborough válaszol egy négyéves kisfiú kérdésére, miszerint kihal-e az emberiség, mint ahogy a dinoszauruszok is.

Az esti mese közben feltett kérdés ott motoszkált az édesanya gondolatai között, ezért úgy döntött, ír a legképzettebb szakembernek a válasz reményében.

Az anyuka a következőket mesélte a történtekről: „Amikor meséltem Otisnak a globális felmelegedésről a kis szemei nagyon figyeltek, ám próbáltam az olyan egyszerű dolgokra fókuszálni, mint a szemét újrahasznosítása, az autó kevesebb használatára vagy a kevesebb hús fogyasztására."

Az édesanya meglepetésére Sir Attenborough kézzel írt levél formájában válaszolt
Az édesanya meglepetésére Sir Attenborough kézzel írt levél formájában válaszoltFotó / AFP

A levelet ezután a beszélgetés után írták meg, majd küldték el egy rajzolt dinoszaurusz társaságában Sir David Attenborough-nak. És láss csodát: három nappal később érkezett a válasz.

Az édesanya meglepetésére Sir Attenborough kézzel írt levél formájában válaszolt, melyben a következő állt:

Nem kell kihalnunk addig, amíg megfelelően vigyázunk a bolygónkra.

Az édesanya elmondta, hogy milyen különlegesnek tartja azt, hogy a kilencvennégy éves természettudós, aki az egész életét arra szentelte, hogy megmentse a bolygót, válaszolt levelében a négyéves kisfiú kérdésére, aki még csak a legelején van az útnak, hogy megértse a klímaváltozást és az emberi beavatkozásokat a bolygónkon. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a gyerekek már egészen kicsi korukban halljanak a problémáról, hogy képesek legyenek a cselekvésre.

Természetesen Otis nagyon megörült a válasznak, még úgy is, hogy nem érzi a teljes jelentőségét és értékét.

Az édesanya hozzátette, milyen boldogan fogadta kisfia, amikor felolvasta a neki írt levelet. Otis tudja, ki a természettudós, és azt is, hogy fontos személyről van szó, bár valószínűleg még pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy igazán megértse a történtek jelentőségét.