3 színész, akik teljesen leépítették magukat egy szerep kedvéért

Az életmód magazinok előszeretettel írnak arról, hogy színészek miként pakoltak fel izmot egy szerep kedvéért, de van, amikor ennek a szöges ellentettjét teszik. És talán pont ez jelenti a nagyobb kihívást.

Ugyan Hollywood a csillogás és a szépség világa, vannak szerepek, amiket nem lehet eljátszani tökéletes mosollyal, csillogó hajjal és hibátlan testtel. Ilyenkor a színészek, akiket a címlapokról már jól ismersz, ha kell, a felismerhetetlenségig képesek megváltozni.

Mila Kunis

A főleg romantikus vígjátékokból ismert színésznő egy szívszorító dráma, a Four Good Days kedvéért alakult át teljesen. Nyoma sincs szépségének, ami szerepeinek egyik alapköve volt, ebben a filmben a hangsúly a színészi játékon van. Egy drogfüggő nőt alakít, aki az anyjával vesz részt egy terápián.
Az átalakulásában a sminkeseknek is nagy szerepe volt, olyan szakértők dolgoztak a „jelmezén", akik a súlyos drogfüggők hiányos fogsorainak utánzására specializálódtak.

Mila Kunis
Mila Kunis

Charlize Theron

A dél-afrikai színésznő szintén egy komoly dráma, A rém miatt változtatta meg külsejét, amiben egy sorozatgyilkos ex-prostituáltat játszott, aki hét kuncsaftjával végzett. Az igaz történeten alapuló film 2003-ban, egy évvel azután jelent meg, hogy a valódi Aileen Wuornost kivégezték.
Theron színészi játéka tökéletesen illett külsejéhez, a kritikusok szerint lenyűgözően hitelesen hozta a meggyötört és kiszámíthatatlan nő szerepét.

Charlize Theron
Charlize Theron

Christian Bale

Nehéz elhinni, de Christian Bale az első Batman film előtt, amiben szerepelt, 54 kilogramm volt A gépész című filmben. A szerep kedvéért 28 kilót adott le úgy, hogy izmot sem építhetett. Éppen ezért négy hónapon át kíméletlenül koplalt, csak vizet és kávét ivott, ami mellé egy almát evett minden nap, ünnepnapokon még egy kis whisky is befigyelt nála.

Christian Bale
Christian Bale

A lista után valószínűleg érthető, miért nem ezekről az átalakulásokról olvashatsz a magazinokban. Eggyel talán lélekemelőbb, amikor az ügyeletes duci színész szívtipróvá avanzsál.