Tudatos állattartás és örökbefogadás - ez a leghasznosabb instaprofil

Számos örökbefogadással kapcsolatos közösségi oldal létezik már, de fontos az egyediség ahhoz, hogy kitűnj a tömegből. A The Fosters megtalálta azt a pluszt, amitől még szerelmesebb leszel a gyeptelepi kutyusokba.

A Fosters egy 2020. augusztusában létrehozott online közösségi felület, ami menhelyes kutyusok képviseletére és segítésére, jött létre annak érdekében, hogy minél hamarabb szerető otthonra találhassanak.

Profiljukon nem csak örökbefogadható ebeket csodálhatunk meg, hanem különböző tanácsokkal, tippekkel is ellátják a leendő gazdikat és az állatok szerelmeseit.

Nézzetek meg milyen cuki és szeretnivaló képek készültek a kiskedvencekről!
Nem csoda, ha kedvet kaptatok az örökbefogadáshoz!

Balázs Mátét és Balázs-Hajdú Enikőt, a Fosters Family két tagját kérdeztük szervezet munkásságáról és céljairól.

Hogyan jött az ötlet, hogy létrehozzátok ezt a "projektet"? Kikből áll a csapat?

A Fosters létrejöttének alapja elsősorban az volt, hogy a csapatban mindannyian nagy kutya és állatbarátok vagyunk.

Több örökbefogadott kutya gazdáiként meg akartuk találni a módját, hogy a lehető legjobb tudásunkkal segítsünk a menhelyes, még gazdátlan kutyusokon, hogy minél hamarabb szerető otthonra találjanak.

A csapat négy főből, tulajdonképpen egy baráti társaságból áll. Mindenki önkéntes alapon, saját egyedi tudásával tölt be különböző szerepeket a projekt életében. Enikő „kutyasuttogó"-ként, én fotó és webdesignerként, Repcsák Angelika design és szövegíróként, Rácsai Dávid pedig fotós és videósként tevékenykedik. További segítőink közé tartozik Dóczy Gergely, állatorvosi asszisztens és Nagy Barbara szövegíró is.

Milyen céllal indítottátok el a Fosters-t?

Legfőbb célunk a menhelyes kutyusok képviselete, valamint annak elősegítése, hogy megfelelő gazdához kerüljenek, amilyen hamar csak lehet. Ezt a kutyákról készült fotó-portfóliókkal szeretnénk elérni, amiket Facebook és Instagram felületeinken teszünk közzé. Oldalainkon játékos módon, az általunk már befogadott kutyusok, Vili és Mogyi narrálják az eseményeket, hiszen ki más ismerhetné jobban egy gazdátlan kutya érzéseit és sorsát, mint aki már maga is megélte azt.

Saját kutyusaink örökbefogadásánál figyeltünk fel arra, hogy egy-két menhely kivételével szinte senkinek sem marad kapacitása arra, hogy a gazdira váró állatokról olyan minőségű anyagokat készítsen a közösségi- és weboldalakra, amelyekkel nagyobb esélyük lehet az örökbefogadásra.

Természetesen tudjuk, hogy ez érthető, hiszen a menhelyek fenntartása már önmagában is rendkívül megterhelő munka. Éppen ezért szerettünk volna valahogy segíteni. Így jutottunk arra, hogy létrehozzuk a Fosters-t. Saját fotóinkon keresztül mutatjuk be követőinknek a gazdára váró kuytusokat úgy, ahogy mi látjuk őket, csiszolatlan gyémántként.

Mennyi kutyus talált eddig gazdára általatok?

Eddig három menhellyel dolgoztunk együtt, és több mint 50 kutya portfóliót készítettünk el. Munkánk eredményeként máig 2 kutyus találhatott szerető gazdára. Arányosítva a követői táborunkhoz képest, ez egy ígéretes eredménynek számít. Kiváltképp úgy, hogy mikor a kutyusok kiválasztására kerül sor, mi mindig többnyire az idősebb, hátrányosabb helyzetű, régi menhely lakókat részesítjük előnyben, akiknek kevesebb esélye van az örökbefogadásra a fiatalabbakkal szemben. Nekik van a legnagyobb szükségük a segítségünkre.

Mik a további terveitek?

Izgalmas és mozgalmas időszak következik a Fosters életében, hiszen a jó idővel több lehetőségünk nyílik a menhelyek látogatására. Márciusra már tele volt a naptárunk, amikor is az ürömi és a gyúrói menhelyek kutyusait kaptuk lencsevégre. Igyekszünk ezt a tendenciát tartani egész évben, és a lehető legtöbb kutyus-portfóliót elkészíteni.

Bízunk benne, hogy hamarosan lesz lehetőségünk több olyan programon is részt venni, ahol a négylábúaké a főszerep. Ezeken az eseményeken is szeretnénk bemutatkozni, valamint megmutatni, hogy miképp segítjük mi őket.

Továbbá szeretnénk szintet lépni és minél szélesebb körű edukációs platformot indítani Vili és Mogyi segítségével, annak érdekében, hogy a társadalmat és különösen a fiatalabb generációt tudatos állattartásra ösztönözzük.

Ennek egyik úttörője a „Vili tanácsai" rovatunk, amit indulásunk óta olvashatnak a követők.
A következő hónapokban pedig elindítjuk weboldalunkat, ahol még több információt és beszámolót osztunk meg a Fosters életéből.

Hogyan működik nálatok az örökbefogadás folyamata?

Az örökbefogadásnál a Fosters közvetítői szerepet vállal, összekötjük a gazdijelöltet a menhellyel. Igyekszünk széleskörű tájékoztatást adni minden érdeklődőnek, de a kutyusok sorsáról kizárólag a menhely vezetői dönthetnek.

Hogyan lehet titeket támogatni?

Számunkra a legnagyobb támogatás az, ha posztjainkat minél többen osztják meg és ezáltal minél több emberhez és szélesebb körbe juthatnak el a kutyusok bemutatkozásai. Ugyanis ez növeli az esélyüket az örökbefogadásra, ami a legfontosabb küldetésünk.

Továbbá hamarosan útjára indítjuk új programunkat, aminek a keretein belül fotózási lehetőséget kínálunk azoknak a gazdiknak, akik szeretnének profi, minőségi fotókat kedvenceikről Fosters stílusban. A programot a menhelyes kutyák fotózásával szeretnénk egybekötni, és így a befolyó összeget annak a menhelynek adományozzuk, ahol éppen az aznapi fotózás történt. Ezáltal egy olyan közösségi eseménysorozatot szeretnénk létrehozni, ahol a környékbeliek és kutyusaik megismerhetik a menhelyet, annak lakóit és dolgozóit is.

Ugye te is elolvadtál a képek a láttán?
Kövesd te is a Fosters Instagram vagy Facebook oldalát és legyél tudatos állattartó!