Eleged van a Covid-helyzetből? Itt a segítség!

A tavasz sokak számára Covid-mentes időszakban is fáradtabb, kissé levert időszakot jelent. Most pedig, amikor a pandémia újabb és újabb hullámaival kell szembenéznünk, még a legenergetikusabb embereknek sem könnyű megőrizni a pozitív attitűdöt. Jó hír viszont, hogy a hangulatot meg lehet trükközni, mutatjuk hogyan!

A tavaszi fáradtság elsősorban azokra jellemző, akik nincsenek oda a változásért és megújulásért, jobban szeretnek a megszokott rutin szerint élni. Reciprokaiknál, azaz az izgága, állandóan változtató embereknél is előfordulhat a levertség ebben az időszakban. Ha úgy érzed, te sem vagy a topon tavasszal, vagy a bezártság miatt rád férne egy kis lendület, íme néhány karantén-barát trükk!

Tavaszi nagytakarításA fizikai környezetünk bizony hatással van a mentális és lelki állapotunkra, amit ki lehet használni! A tavaszi takarítás és megtisztulás a magyar kultúra része. Nehéz ugyan nekiállni, de annál hálásabb leszel magadnak utána, amikor tiszta és rendezett környezetben folytathatod a korlátozott mindennapokat.

Irány a napsütés!Tudjuk, hogy levertség, na meg milliónyi korlátozás mellett nem nagy kedve van az embernek kikelni a Netflix elől, azonban ebben legyél szigorú magaddal, és legalább heti párszor menj ki a szabadba! Természetesen körültekintően, mindent szabályt betartva: ez a legtöbb, amit most a hangulatod érdekében tehetsz.

Hidd el, egy kiadós séta a napsütésben sokkal jobban esik, mint a sokadik epizód ledarálása.

Legalább heti párszor menj ki a szabadba!
Legalább heti párszor menj ki a szabadba!Fotó / 123RF

Javíts az alvásodonTöbb, mint valószínű, hogy mióta minden online történik, és az otthonmaradásra buzdítanak minket, a te alvási rutinod is megborult kissé. Mikor mentél aludni éjfél előtt utoljára? Nehéz felidézni, ugye?

Ezen ideje javítani, ugyanis ha időben kelsz és fekszel, az az energiaszinteden is látszódik, nem beszélve arról, hogy mennyivel produktívabb leszel!

NövényekTalán nem is gondolnád, milyen jó hatással lehet egy szép növény jelenléte a hangulatodra, meg persze a szoba küllemére. Ha érdekel, melyik növények milyen hatással bírnak, illetve, hogy mi mindent elérhetsz a Feng Shui módszereivel, akkor látogass el az Astronet.hu oldalára!

Talán nem is gondolnád, milyen jó hatással lehet egy szép növény jelenléte a hangulatodra
Talán nem is gondolnád, milyen jó hatással lehet egy szép növény jelenléte a hangulatodraFotó / 123RF