Ha ezeket az ételeket eszed, jövő héten akár vehetsz egy Ferrarit is

Általában a pénztárcánk vastagsága határozza meg, mi számít drágának számunkra. Van, aki napról napra él a lehető legolcsóbb ételekből; és van, akinek nem számít, mennyit költ vacsorára. Elhoztuk a világ öt legdrágább ételét, amelyek tényleg a luxus kategóriába tartoznak.

Ha ezeket eszed, valószínűleg nem okozna fejfájást néhány luxusautó vásárlása sem. Előre szólunk: könnyen előfordulhat, hogy üresnek érzed a zsebed a cikk után.

1. Japán wagyu steak

A világ egyik legdrágább húsa a japán wagyu steak, amely japán farmokon, különleges körülmények között nevelt marhából készül. Az állatokat minőségi táplálékkal és rizzsel etetik, míg el nem érik a 700 kilogrammot.

Egy kiló wagyu hús ára akár 580 dollár is lehet

Mesterséges tápanyagokat nem alkalmaznak, így a folyamat akár három évig is eltarthat. A marháknak nevet adnak, és mindegyik állat származása visszakövethető. Így biztosítják a tenyésztők a prémium minőséget. Egy kiló wagyu hús ára akár 580 dollár is lehet, ami 179 ezer forintnak felel meg.

2. Jávorszarvas sajt

Nem véletlenül jutott ennek a különleges sajtnak hely a legdrágább ételek listáján. Egy kiló jávorszarvas tejből készített sajt ára több mint 308 ezer forint. A sajt különlegessége, hogy csupán egyetlen svéd farmon készítik, így igazi ritkaságnak számít a sajtimádók körében.

Egy kiló jávorszarvas tejből készített sajt ára több mint 308 ezer forint

3. Fecskefészek leves

Az étel elnevezése nem fantázianév. A fecskefészek leves az Ázsia sziklás tengerpartjain élő fecskék fészkéből készül. A madarak nyálukkal apró halakat és algákat tapasztanak össze, amelyet aztán a szakácsok csirkehúslevesben főznek meg. Az étel nem véletlenül kerül akár 3000 dollárba (926 ezer forint): a fészkeket az életveszélyt is vállalva meredek sziklákról gyűjtik be.

A fecskefészek leves az Ázsia sziklás tengerpartjain élő fecskék fészkéből készül

4. Fehér szarvasgomba

A különleges, föld alatt termő gombafaj híresen drága. A szarvasgombák termését nagyban befolyásolja az éghajlat, a fehér szarvasgomba pedig még érzékenyebb az időjárásra. Ritkasága és nehéz felkutathatósága miatt egy kiló gomba ára elérheti a 10 000 dollárt is, amely 3 millió forintnak felel meg.

Egy kiló gomba ára elérheti a 10 000 dollárt is

5. Almas kaviár

A fehér kaviár (más néven Almas) az igen ritka 60-100 év közötti albínó tokhal ikrája. A hal csak a Kaszpi-tenger tiszta vizében található meg. Genetikai rendellenessége miatt a hal nem képes a melanin termelésére, ezért ikrája krémesebb állaggal és gazdagabb ízvilággal rendelkezik, mint a többi kaviár. A különleges étel olyan drága, hogy a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült a maga 34 ezer dolláros kilónkénti árával, ami körülbelül 10,5 millió forint.

A különleges étel olyan drága, hogy a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült
Ha szeretnél még több drága ételről olvasni, a Mindmegette oldalán találsz további luxus ínyencségeket.