Biztos, hogy jó ötlet? Az összeköltözés öt aranyszabálya

A legnagyobb szerelmeket is próbára teheti az összeköltözés, ami nem mindegy, mikor és hogyan valósul meg. Összegyűjtöttünk pár tippet, melyre érdemes lehet odafigyelni.

Szerelmes vagy, régóta együtt vagytok, esetleg egyszerűen helyesnek érzed? Az összeköltözés komoly mérföldkő egy pár életében, ezért mindenképp érdemes mérlegelned azelőtt, hogy meghoznál ilyen komoly döntést. Elhoztunk öt szabályt, amiket ha követsz, nem járhatsz rosszul.

Elég nagy a közös kuckó?Mindenképp gondold át, mennyi dolog nélkülözhetetlen számodra, továbbá kérdezd meg erről a párodat is. Ne vigyetek magatokkal felesleges dolgokat: fő, hogy be tudjátok osztani a rendelkezésetekre álló teret. Rengeteg konfliktus kialakulhat abból, ha nem a lehetőségeitekhez mérten kalkuláltok.

Rengeteg konfliktus kialakulhat abból, ha nem a lehetőségeitekhez mérten kalkuláltok.
Rengeteg konfliktus kialakulhat abból, ha nem a lehetőségeitekhez mérten kalkuláltok.Fotó / Shutterstock

Döntsétek el, pontosan mire van szükségetekTudjátok, mik az igényeitek, mire szeretnétek használni a lakást. Ha például szerettek sütni, semmiképp se költözzetek egy sütő nélküli lakásba, hisz biztosak lehettek benne, hogy a hiányérzet több konfliktushoz fog vezetni.

Képesek lesztek annyi időt együtt tölteni?A homeoffice és az online egyetem következtében valószínűleg mindketten otthon lesztek, ezáltal napkeltétől napnyugtáig el kell viselnetek egymás jelenlétét. Ez menni fog? Teljesen más az, ha hetente párszor találkoztok, meg az, ha a hét minden napján, a nap szinte minden pillanatában együtt vagytok.

Figyelj a piros jelzőlámpára!Ha viharos kapcsolatotok van heti több vitával, komolyabb veszekedéssel, érdemes megfontolni az összeköltözést. Nem egészséges, ha az otthonod csatamezővé válik csak azért, mert a pároddal túl sok dologban nem értetek egyet. Ilyen esetben érdemes várni az összeköltözéssel, hisz sosem lehet tudni, melyik vita fog annyira eldurvulni, hogy a vége szakítás legyen.

Ha viharos kapcsolatotok van heti több vitával, komolyabb veszekedéssel, érdemes megfontolni az összeköltözést.
Ha viharos kapcsolatotok van heti több vitával, komolyabb veszekedéssel, érdemes megfontolni az összeköltözést.Fotó / Shutterstock

Fontos a család véleményeSokszor érdemes a barátaink, családtagjaink tanácsait megfontolni, mielőtt komoly döntéseket készülünk meghozni. Egy kapcsolatban csak a benne lévő két személy tudja megmondani, mikor állnak készen, ám ha bizonytalan vagy a döntéssel kapcsolatban, mindenképp hallgass a szeretteidre. Az ő szemüket nem homályosítja el a vak szerelem.

Ha érdekel még több szempont, látogass el Lakáskultúra oldalára!