Kalandozások Castelldefelsben - ahol a Barca sztárjai is laknak

Spanyolország egyik kedves kirándulóhelye a Barcelonához közel fekvő Castelldefels, ahol óriási mázlival akár a Barcelona világhíres focistáival is összefuthatsz.

A koronavírus-járvány miatt nem ajánlott utazgatni, ez most nem az az időszak, amikor felfedezhetjük a világot.

Pedig például a fapados légitársaságoknak hála az elmúlt években egészen olcsón lehetett Európán belül kalandozni, kellően alapos és okos tervezéssel a diákoknak is belefért, hogy akár egy-egy egyetemi ösztöndíj keretéből ellátogassanak egy mediterrán országba.

Az egyik kedvelt turistacélpont Barcelona, nem is kell magyarázni, hogy miért népszerű a szinte mindig napos, igazi életigenlő életkört árasztó metropolisz. Persze Spanyolországban még rengeteg látnivalót, tengerparti kis ékszerdobozt találunk, ezért most adunk egy tippet, hogy merrefelé vedd az irányt a járvány lecsengése után, amikor ismét szabadon lehet utazni.

Castelldefels lakosainak száma körülbelül 67 460 fő.Fotó / 123RF

Ez pedig Castelldefels, a Barcelonától vonattal nagyjából húsz, autóval forgalomtól függően 15-30 percnyire található, nagyjából 63 ezer lakosú tengerparti város, ahol egy nagy adag szerencsével a világ legjobb futballistáival is összefuthatsz. Ugyanis ezt a várost választotta lakhelyéül például Lionel Messi, még a Barcelona játékosaként itt lakott Luis Suárez, a brazil mágus Ronaldinho, sőt a kosaras nemzeti hős, Pau Gasolnak is megfordult itt.

Luis Suárez, uruguayi válogatott labdarúgó, az Atlético Madrid játékosa.Fotó / Barcelona

Persze ne számítsunk arra, hogy a helyi supermercadóban, azaz kis szupermarketben szembejönnek velünk a súlyos eurómilliókat kereső csillagok, még akkor sem, ha Ronaldinho például a homokon is bűvölte a labdát. A világhírű sportolók éppen a diszkréció miatt választják Castelldefelst, hiszen az elegáns (és méregdrága) negyed a hegyek ölelésében fekszik, így megőrizhetik a magánéletüket. Azonban a látvány sem utolsó: a brazil világbajnok Romario például így hasonlította össze az Eindhovenben (Hollandia) szerzett élményeivel:

Amikor reggel felkeltem, és elhúztam a függönyt, jobban tetszett, amit bent láttam, mint amit kint. Castelldefelsben bezzeg fordítva volt.

Lionel Messi lakhelye nem messze található a reptértől.Fotó / 123RF

És anélkül is teljes lesz az élmény, hogy összefutnál a csillagokkal. A nagyjából öt kilométernyi homokos tengerparton nagyokat sétálhatsz vagy kereshetsz helyet a fürdőlepedőnek, és nemcsak a hullámokban mártózhatsz meg, hanem a partra sodort kagylóhéj-rengetegben is gyönyörködhetsz. Egyrészt emiatt érdemes a lábunkon tartani a cipőt vagy legalább egy papucsot, másrészt nem ajánlott összeszedni a tenger gyümölcseit, mert azt tiltják a szabályok. A parton kedves kis bárokba ugorhatsz be egy tapasra – barcelonai mértékkel mérve nem extrán drágák az ételek vagy az italok, ám persze Spanyolország délebbi régióiban kevesebb euróból is kijön az étkezés.

Csodás kikapcsolódás lehet a castelldefelsi tengerparton sétálni.Fotó / Getty Images

S a bónusz: olykor varázslatos kezű mesterek alkotásai lepnek meg, néhány hete például A Simpson család homokból alkotott Homerje pihent a parton...