Végzetes apróságok: ezekkel a szokásokkal úgy pusztítod magad, hogy nem is tudsz róla

Szeretjük azt hinni magunkról, hogy mindent megteszünk az egészségünk érdekében: igyekszünk leszokni a káros szenvedélyeinkről, egészséges testsúlyt tartani és sportolni. Azonban vannak dolgok, amelyek jelentéktelennek tűnnek, pedig hatásukat tekintve közel sem azok...

A következőkben néhány olyan apróságról és szokásról olvashatsz, amelyek komoly kockázatokat rejtenek magukban az életedre nézve, még ha nem is gondolnád róluk ezt.

Sietős evés

Bármennyire is sok a dolgunk, az evésre mindig szükséges időt szakítanunk, és itt most nem csak arról van szó, hogy ne hagyjuk ki a legfontosabb étkezéseket. A Mindmegette említ egy japán kutatást, mely szerint azoknál az embereknél, akik sietve fogyasztják el az ételt, 11,6 százalékkal nagyobb az esélye a magas vércukorszint, magas vérnyomás és magas trigliceridszint kialakulásának.

Az evésre mindig szükséges időt szakítanunk.Fotó / 123RF

Folyamatos ülés

Főleg a jelenlegi távoktatásos és távmunkás körülmények között fontos észben tartani, hogy rendszeresen fel-felálljunk az asztalunk mellől, és mozogjunk kicsit. Ha ezt elmulasztjuk, az nem csak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növeli meg, de a vázizomzatunkra is negatív hatással van.

Mozogjunk kicsit.Fotó / 123RF

Zene vezetés közben

Egy dél-afrikai biztosítótársaság szerint balesetveszélyes, ha hangosan a kedvenc zenéinket hallgatjuk vezetés közben. Előfordulhat, hogy annyira belefeledkezünk a zene ritmusába, hogy az elvonja a figyelmünket a forgalomról, és máris megtörtént a baj...

Könnyen megtörténhet a baj.Fotó / 123RF

A nyakad kiroppantása

Egy sebészorvos nyilatkozata szerint a nyakad rendszeres ropogtatásától könnyebben lesérülhetsz, és akár a sztrók kockázatát is növelheted ezzel a rossz szokással.

Rossz testtartás

Nyilvánvalóan szerinted sem esztétikus, ha görnyedt háttal ülsz vagy állsz. Ami azonban sokkal nagyobb probléma, hogy ha túl sok időt töltesz így, a vitálkapacitásod is csökkenhet, és különböző légúti panaszokat is eredményezhet.