Te tudod, milyen áron készülnek a szépségipari termékek? - egy kísérleti nyúl elmondja

Elárasztotta az internetet Ralph, a kísérleti nyuszi története, aki dokumentarista módon meséli el, milyenek a hétköznapjai. 

A Save Ralph animációs kisfilm kevesebb mint 4 percet vesz el az életedből, de garantáltan gondolkodásra buzdít: hová jutott az emberiség, hogy ezt tesszük az állatokkal?

A kisfilmet Spencer Susser írta és rendezte. Ralph hangját pedig Taika Waititi, a Jojo Nyuszi és a Thor: Ragnarök rendezője kölcsönzi, de Zack Efron és Ricky Gervais is a hangját adta az ügyhöz.

Taika Waititi, új-zélandi származású amerikai színész, rendező, humorista. Ralph szinkronhangja.
Taika Waititi, új-zélandi származású amerikai színész, rendező, humorista. Ralph szinkronhangja.Fotó / Blue-Tongue Films

A kísérleti nyuszi elmeséli, hogy milyen is a kísérleti állatok élete.
Bár a jobb szemére vak, és a jobb fülével nem hall mást, csak folyamatos sípolást, a hátán kimart bőrfelületek találhatóak, amik folyton fájnak, ha lélegzik, vagy mozog, de mindez semmit sem jelent, hiszen az emberekért, az ő jólétéért teszi, ami minden áldozatot megér. Ugyanis ők felsőbbrendű lények, akik még az Űrben is jártak.

Ralph elmondása szerint az egész családja kísérleti nyúl volt, és mindannyian a munkájuk során haltak meg, mint ahogy ő is fog, de ezzel nincs gond, hiszen erre születtek és ez teszi őket boldoggá. (Ezt reméljük, senki sem hiszi el.)
Továbbá örül neki, hogy hozzásegítheti az embereket a biztonságosabb dezodorokhoz, vagy szájfényekhez.

A kisfilm végén Ralph, - akit a kísérletek rettentően megviseltek- elmondja, hogy milyen hálás azoknak az embereknek, cégeknek, államoknak, akik engedik az állatkísérleteket, ugyanis nélkülük nem lenne munkája, és különben csak szaladgálna a mezőkön.

Figyelj oda vásárláskor, hogy olyan terméket vegyél, amit nem állatokon teszteltek!
Figyelj oda vásárláskor, hogy olyan terméket vegyél, amit nem állatokon teszteltek!Fotó / Blue-Tongue Films

A videó fő üzenete: Semmilyen állatnak sem kéne szenvednie és meghalnia a szépségiparért.

A kisfilmet a The Humane Society készítette, aki arra kéri az embereket, hogy segítsenek betiltattni az állatkísérleteket.

Segítsünk Ralphnak és sorstársainak, hogy végre munkanélküliek lehessenek!Vásárolj tudatosan, és mindig tájékozódj, hogy véletlenül se vásárolj olyan terméket, amiért egy kisállatnak szenvednie kellett.

Keresd ezt a jelzést a termékeken:

Törvény által előírt tesztelést végző cégek nem szerezhetnek jogosultságot a Leaping Bunny logó használatára.
Törvény által előírt tesztelést végző cégek nem szerezhetnek jogosultságot a Leaping Bunny logó használatára.Fotó / Leaping Bunny

Legyél te is tudatos fiatal!