Hihetetlen, hogy szomjoltáson kívül még mire használhatod az üdítőket

Szénsavas üdítők nélkül sokan egy napot sem élnének túl, és be kell vallanunk, egy meleg nyári napon meginni egy behűtött kólát – persze csak mértékkel – tényleg e világon túli élmény tud lenni. A finom italok azonban egészen sokoldalúak: nézd meg, mi mindenre használhatóak a frissítők!

Takarítás, rozsdamentesítés, sőt, „vízhelyettesítő" hajmosáshoz: ez csak néhány a sokoldalú üdítők repertoárjából.

Miért költenél millió különböző tisztítószerre, amikor van otthon egy kis maradék Coca-Cola?

Régi ékszerek fényesítése

Ez kifejezetten jól használható ezüst ékszerek esetében: a régebbi, elszíneződött ékszert tedd bele kólába (de más szénsavas üdítő is megteszi), és hagyd benne pár órára. Viszlát elszíneződések!

Dugulás-megelőzés

Időről időre minden háztartásban megesik, hogy a víz kezd egyre lassabban lefolyni, végül pedig az egész lefolyó eldugul. Ennek megelőzése gyanánt érdemes egy kis kólát önteni a lefolyóba, ugyanis savassága miatt valószínűleg orvosolni fogja a bajt.

Hajmosóvíz helyett

Ezt a furcsa hajmosó módszert egy brit modell, Suki Waterhouse hozta be a köztudatba, amikor elárulta, hogy szereti átöblíteni a haját Coca-Colával, mivel kevésbé teszi lapossá a hajkoronáját. A tipp fenntartásokkal kezelendő, de egy próbát mindenképp megér!

Miért költenél millió különböző tisztítószerre, amikor van otthon egy kis maradék Coca-Cola?
Miért költenél millió különböző tisztítószerre, amikor van otthon egy kis maradék Coca-Cola?Forrás / --

Rozsdamentesítés

Bármilyen elrozsdásodott is legyen egy tárgy, a szénsavas üdítők tutira olyanná varázsolják, amilyen új korában volt! Csupán az italba kell tenni a szóban forgó rozsdás cuccot, és hagyni, hogy elvégezze a varázslatot.

Ablaktisztító

Ne halogasd az ablaktisztítást, ha épp elfogyott az ablaktisztítód: oldd meg kólával! Savassága miatt ugyanúgy alkalmas a feladatra.

Ha több váratlan felhasználási módszer is érdekel, akkor less rá a Mindmegette.hu cikkére!