Nem csak az időjárás a hibás! A fejfájás négy különös oka, amire nem is gondoltál

Neked is megnehezíti a mindennapjaidat a gyakori fejfájás? Lehet, hogy olyan dolog van a hátterében, amire nem is gondoltál!

A legjobb lenne, ha egy csettintésre meg lehetne szabadulni a hasogató fájdalomtól, ám előfordulhat, hogy egy apró változás a mindennapjaidban elég ahhoz, hogy elérd a megfelelő hatást. Lássuk, mi van az időjáráson túl!

Parfüm

Nem is gondolnád, mekkora hatással lehetnek rád az illatok.Forrás / Shutterstock

Elengedhetetlen kelléke a jó megjelenésnek, kisugárzásnak a megfelelő illatú parfüm kiválasztása. Nem is gondolnád, mekkora hatással lehetnek rád az illatok, akár az idegrendszeredet is befolyásolni tudják – ez a tulajdonságuk azonban a visszájára is fordulhat.

A nem megfelelő illatszerek fejfájást, vagy akár migrént is okozhatnak.

A problémát nem egyszerű kezelni, ki kell iktatnod a lehető legtöbb illatosított terméket, ami nehézséget okozhat, hisz a legtöbb kozmetikum tartalmaz bizonyos mennyiségű parfümöt. Ez azonban ne tántorítson el, akár egy semleges illatú dezodor és a parfüm elhagyása is hatalmas változást tud okozni.

Éhség

Ha leesik a vércukorszinted, nem tudsz koncentrálni, ami problémákat okozhat a tanulásban vagy a munkahelyeden is.Forrás: --

A különböző diéták, a rendszertelen étkezés és a reggeli kihagyása is fejfájáshoz vezethet. Ha szeretnél megszabadulni pár kilótól semmiképp se ezekkel a taktikákkal próbálkozz!

Inkább mozogj többet és étkezz egészségesen, nem feltétlen kevesebbszer.

Ha leesik a vércukorszinted, nem tudsz koncentrálni, ami problémákat okozhat a tanulásban vagy a munkahelyeden is. Emiatt mindenképp ügyelj arra, hogy kellő táplálékot vigyél be a nap folyamán, megfelelő porciókban.

Kiszáradás

Az éhség mellett a kiszáradás is lehet a fájdalom hátterében. Naponta legalább két liter vizet el kellene fogyasztanod – ha sportolsz, akkor többet is. Hordj magaddal kulacsot, esetleg állíts be emlékeztetőt. A lényeg, hogy bevidd a megfelelő folyadékmennyiséget!

Szorosan összefogott haj

A hajnak sem tesz jót, hisz a túl szoros copf lényegében folyamatosan húzza a fejbőröd.Forrás / Shutterstock

Bármennyire is szeretjük a lófarkat, érdemes megfontolnod, milyen gyakran fogod össze ilyen szorosan a hajad.

Előfordulhat ugyanis, hogy az állandó hajhúzás miatt megfájdul a fejed.

Emellett a hajnak sem tesz jót, hisz a túl szoros copf lényegében folyamatosan húzza a fejbőröd.

A felsoroltak közül egyik sem lehet az oka a fejfájásodnak? Ebben az esetben olvass tovább a Diéta és Fitnesz oldalán, hátha megtalálod, mi a probléma fő oka.