A Nemzeti Filmintézet idei pályázatán ez az animáció tarolt

Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszékének egyetemi tanársegédje, Traub Viktória animációs filmrendező Love or Left című új filmterve is támogatást nyert a Nemzeti Filmintézet idei pályázatán, az animációs filmek mezőnyében.

A Nemzeti Filmintézet Televíziós rövidfilmes pályázatán egyedi animációk, sorozatepizódok, kisjátékfilmek, ismeretterjesztő illetve dokumentumfilmek indultak. A három fordulós pályázati folyamat még 2020 tavaszán kezdődött. Látványtervekkel, rendezői koncepcióval, szinopszissal és képes forgatókönyv részlettel kellett pályázni.

42 filmtervnek, köztük 6 animációs tervnek szavazott finanszírozást a döntőbizottság.

Traub Viktória Love or Left című animációs rövidfilmterve is ezek között van.
Az alkotó számára így lehetőség nyílik elkészíteni az animációt. Jelenleg a forgatókönyvet fejlesztik Bak Zsuzsannával, aki szintén az Eszterházy Károly Egyetem tanára, illetve Dús Polettel, a film producerével.

Viktória és csapata az előző filmjében, a Sellők és rinocéroszok-ban elkezdett szimbólumrendszert és az állat-ember tematikát folytatja ebben az alkotásban is.

Love or Left animáció látványterve
Love or Left animáció látványterveFotó / https://uni-eszterhazy.hu

A szürreális kisfilm a vágyakról, az önelfogadásról szól. Hősei Paula, a kentaur-nő és Arnold, a krokodil-férfi. Szerelmük történetét ismerjük meg egy félig ember-félig állat lényekkel benépesített különös világban.

Míg a Sellőkben egy család széthullásának története állt a központban, a Love or Left egy kentaurlány szerelmi történetén keresztül mutatja meg a félig ember félig állat lét metaforáját felhasználva, hogy az ösztöneinkkel nem harcolni kell vagy elfojtani azokat, hanem megtanulni együtt élni velük.

Reméljük nemsokára elkészül a remekmű és az is hasonló - ha nem még nagyobb- sikereket fog elérni.

A teljes cikket itt olvashatod el.