Magyar zenekarok, akiket MINDENKÉPP ismerned kell

Léteznek gyöngyszemek a magyar zenében, akiket nem fedeztek fel. Ezek azok a zenekarok, akik még nem toplistásak, ám muszáj beszélni róluk, hisz zenéjük, hangzásuk, egyéniségük miatt megérdemlik, hogy megismerjék őket.

Ha szeretnél új előadókat hozzáadni a playlistedhez, ne hagyd ki a listáról a következő két zenekart, akik megérdemlik, hogy nagyobb elismerést kapjanak!

TooFar

A zenekar 2017-ben alakult Párkányban, az azóta is változatlan felállást négy különböző karakter alkotja, jellemük jelentős hatással van a zenekar stílusára. A dalokra főleg a punk-rock és pop elemek jellemzőek, azonban helyenként előfordulnak már-már a metalra emlékeztető riffek és breakdownok is.

Az első EP-jük Fogd fel! néven jelent meg 2019-ben, ezt követte két klipes dal, a Mindenki helyett és az Itt vagyok.

A zenekar 2017-ben alakult Párkányban
A zenekar 2017-ben alakult PárkánybanFotó / Facebook

Koncerteztek már számos felvidéki és magyarországi fesztiválon, valamint osztoztak a színpadon több helyi, ismert zenekarral is. A banda első, pop-punk korszakát az Itt vagyok single-lel zárta, a következő éra már az első stúdióalbumról szól, ami idén várható. Az új lemezen lévő dalokon a srácok új módszerekkel, érzésekkel és dallamvilággal dolgoztak.

Meg Egy Cukorka

A cukorkák 2015-ben alapították art'rock beat zenekarukat. Alternatív zenekarhoz képest könnyen befogadható zenéjük, ám mégsem nevezhető kommersznek. Formailag a The Beatlesre emlékeztetnek, ám mégis, a srácok egyéniségének köszönhetően sikerült a hangzást és a szövegeket olyan kontextusba helyezni, hogy nem hatott utánzásnak, tudtak újat mutatni.

A cukorkák 2015-ben alapították art'rock beat zenekarukat.
A cukorkák 2015-ben alapították art'rock beat zenekarukat.Fotó / Meg Egy Cukorka

Első nagylemezük Jöhet bármi címmel jelent meg 2018-ban, második lemezük pedig idén várható.

Instagram-oldalukon a következőket írták a készülő dalokról:

Őszintén hiszünk benne, hogy ezek a dalok komoly szintlépés lesznek az eddigi munkásságunkhoz képest, nektek pedig reméljük, hogy sokat fog jelenteni ez a 11 új szerzemény.