4 YouTube-csatorna önmagad és a világ megismeréséhez

Már az összes macskás videót végignézted a YouTube-on? Sőt kívülről betéve tudod a felkapottak összes tartalmát? Akkor most mutatunk neked 4 olyan csatornát, amely segíthet bővíteni önmagadról és a világról alkotott fogalmaidat.

A YouTube a szerelemhez hasonlóan egy fekete verem, melybe, ha beleesel újabb és újabb mélységeit fedezheted fel. Legyen itt szó csak még egy kisbabás vagy kiskutyás videóról, sminktanácsokról vagy hardcore játéktesztekről. Persze, mint az internet más tája, használható olyan tartalmak megtalálására, melyek által fejlődik a jellemed, az ön szereteted vagy csak egyszerűen a tudományos látásmódod. Ahhoz pedig, hogy könnyebben tudj elindulni ezen az úton hoztunk neked négy olyan tartalomgyártót, aki segíthet neked ebben.

Tanulom Magam

A csatornát Attis azzal a céllal alapította meg, hogy minél több emberhez juthasson el az az üzenet, hogy önmagunkat fejleszteni nemcsak, hogy kell, hanem érdemes is. Ehhez pedig az elsődleges feladatunk, hogy megtanuljunk helyesen kommunikálni mind a körülöttünk lévő világgal, mind a belső lényünkkel. E hosszú és rögös úthoz nyújt segítő kezet a Tanulom Magam, ugyanis olyan témákat feszeget, mint az ember tudatalattija, a manipuláció kérdésköre, és az emberi szexualitás. Ezek látszólag nehéz témák, azonban Atti előadásmódja megkönnyíti a befogadást és igazán élvezetessé teszi az elmerülést az elménk sötét bugyraiban.

Attis - Tanulom magam
Attis - Tanulom magamFotó / Tanulom magam

Az okos az új szexi

Az okos az új szexi két műsorvezetője, Viki és Maci, a geek kultúrát, valamint a fantasztikumok képzelt világát ülteti át a tudományos közbeszédbe, ezzel egyrészt eloszlatva a tévhiteket, másrészt megteremtve egy új diskurzust, amely támogatja a felszín alá nézést. Olyan kérdéseket emelnek beszédtémává, mint a vámpírok, Thor pörölye vagy a Star Wars mögött meghúzódó realitás.

Okos az új szexi youtubecsatorna
Okos az új szexi youtubecsatornaFotó / okos az új szexi

Mayim Bialik

Mayim Bialik neve nem biztos, hogy első olvasásra bárkinek ismerős lenne, azonban ha azt mondjuk ő Amy Farrah Fowler az Agymenőkből, akkor biztosan mindenkinek megvan. Ő az egyetlen karakter a sorozatban, aki tudja is miről beszél, ugyanis doktori fokozatát neurológiából szerezte. Saját neve alatt futó YouTube-csatornája már a sorozat alatt is működött, azonban az utóbbi időben egyre több tartalom kerül fel rá. Témáit elsősorban az idegtudományhoz kapcsolható szakterületek adják, azonban nem olyan rég indított egy új sorozatot is, amelyben meghívott vendégekkel beszélget különböző pszichológiai és mentális problémákról saját tapasztalatok alapján. A meghívottak között volt például a sorozat másik két sztárja is, a Raj-ot alakító, Kunal Nayyar vagy az önmagát játszó Will Wheaton.

Mayim Bialik
Mayim BialikFotó / Mayim Bialik

HeyJulie

Julcsit nézni olyan, mintha az ember egy felhőn lebegne. Ha valódi kikapcsolódásra, lecsendesedésre vágysz, akkor nagy szeretettel ajánljuk neked a HeyJulie csatornát. A témák kategóriája nem szűkíthető le egyetlen fogalomkörre. Van itt takarítós videó, énidővel kapcsolatos tanácsok, sőt amely kiemelten fontossá teszi Julcsi tevékenységét, rengeteget beszél az endometriózisról, mely betegség minden 10. termékeny életkorban lévő nőt érint Magyarországon. Mindezt olyan hangvételben teszi, hogy az ember, amikor nézi vagy hallgatja egy baráti beszélgetésen érzi magát, ahol ismerik és türelmesen meghallgatják.

HeyJulie
HeyJulieFotó / HeyJulie

Őszintén reméljük sikerült egy kis ízelítőt adnunk számotokra a YouTube mélységeiből, ezzel megadva a kezdő löketet az önálló felfedezéshez.